Sport

Invicta/Frigro 1 pakt winst op DTS 1

KOLLUM – Om half 4, afgelopen zaterdag, floot de heer Van der Veen de wedstrijd Invicta/Frigro 1 – DTS 1 op sportpark Baensein te Kollum. Het beloofde een spannende pot te worden omdat de teams in vorige wedstrijden geduchte tegenstanders waren en omdat beide ploegen nu 1 wedstrijd gewonnen en 1 verloren hadden.

De opstelling; Invicta/Frigro
Aanval; Uulco Hoekstra, Jorn van der Weg, Wilma Grijpma en Silva van der Laan.
Verdediging; Anne Jan Miedema, Wim Oostra, Folkje Tjalsma en Marieke van Straten.
DTS
Aanval; Enne Jan Spoelstra, René de Boer, Sieuwke Veenema en Hinke Helder
Verdediging; Jouke Spoelstra, Jeroen Dijkstra, Marleen Boersma en Berber Van der Veen.

De eerste de beste kans, ging er in doordat Uulco Hoekstra er direct een fraaie uitstarter in schoot.
En ook DTS wist gelijk te scoren door middel van een vrije bal die uit de handen van Enne Jan Spoelstra er in vloog. Daarna liep Invicta/Frigro uit naar een 4-1 voorsprong door doelpunten Marieke van Straten, Wim Oostra en Silva van der Laan. Al deze doelpunten volgden zich snel op elkaar. Hierna stagneerde de wedstrijd iets en ging de teams de rust in met een 7-4 voorsprong voor Invicta/Frigro. Er waren wel kansen over en weer maar ze vielen simpelweg niet meer zo snel. De wedstrijd lag nu eigenlijk nog volledig open en beide ploegen hadden even veel kans om er met de overwinning van door te gaan.

Na rust startte DTS beter en kwamen ze terug in de wedstrijd door een benutte strafworp en inloopbal van de heren van DTS. Invicta/Frigro creëerden vele kansen maar het schortte vaak aan het afronden. Het stond nu 7-6 en coach Andre Klasbeek voelde zich genoodzaakt om 2 wissels in te brengen, Jarich Hiemstra kwam er in voor Anne Jan Miedema en Wilma Grijpma werd gewisseld voor Sijke de Vries. En deze wissels hadden succes, ze scoorden beide en Invicta/Frigro liep uit naar 14 goals. De ploeg uit Surhuizum wist nog een maar 1 keer te scoren. Er vielen nog een paar mooie doelpunten zoals de 2de one hander van Silva Van der Laan en een korfloos doelpunt van Uulco Hoekstra.

Doelpunten;
Invicta/Frigro; Wim 4, Marieke 2, Uulco 2, Jorn 2, Silva 2, Sijke 1 en Jarich 1
DTS; Enne Jan 3, Jouke 2, René 1 en Marleen 1

Volgende week speelt Invicta/Frigro een uitwedstrijd tegen Vlug en Vaardig in Garyp en DTS speelt thuis tegen Rood-Wit uit Wezep. Deze wedstrijden zijn voor beide teams lastig. Invincta/Frigro staat nu als tweede in de poule en winst is noodzakelijk om mee te kunnen blijven doen, boven in de 3de klasse. Beide wedstrijden beginnen om half 4.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button