RegionaalSport

Invicta/Frigro 1 – Udiros 1

KOLLUM – Zaterdagavond stond de eerste zaalwedstrijd, in de 2de klasse, van Invicta/Frigro 1 op het programma. De Pruttelpot- formatie moest het opnemen tegen de enige Friese tegenstander in deze competitie, Udiros, uit Nieuwehorne. De wedstrijdbal werd deze keer ook gesponsord door De Pruttelpot. Bij elke thuiswedstrijd is er een pupil van de week, deze week was dit Silke Wiersma!

Om 18.35 floot scheidsrechter Van der Kloet voor het begin van de wedstrijd. In de aanval begonnen: Wim Oostra, Jorn van der Weg, Karin van der Molen en Marieke van Straten. De verdediging bestond uit: Uulco Hoekstra, Anne Jan Miedema, Wilma Grijpma en Silva van der Laan.

In de derde minuut werd de score geopend door Udiros, waarna Jorn direct de gelijkmaker van afstand maakte. Door een strafworp (Uulco) en een vrije bal (Silva) werd het 3-1. Udiros maakte vlot daarna twee doelpunten zodat het 3-3 werd. Vanaf nu werd er om en om gescoord tot de 7-7. De doelpunten voor Invicta/Frigro werden gemaakt door Uulco en Karin. Vlak voor rust werd er nog één keer gescoord,  zodat we met een 8-7 voorsprong de rust ingingen.

Na de rust scoorde Anne Jan en Wim de eerste twee doelpunten. Hierdoor liepen we uit naar 10-7. Door een strafworp scoorde Udiros de 10-8. Hierna werden er alleen nog maar afstanders gescoord, tweemaal door Anne Jan en 3 maal door Uulco. Udiros wist hier antwoord op te geven door nog 3 maal de korf te vinden. Twee minuten voor tijd was de stand 14-13. De Pruttelpot-formatie hield het hoofd koel. Door een mooie afstander van Uulco werd de einduitslag 15-13.

Met een uitslag van 15-13 werd de eerste wedstrijd in de 2de klasse gewonnen! Dit beloofd een mooi seizoen te worden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen de Parabool 1 op het programma. Dit is de dichtstbijzijnde uitwedstrijd, dus wij hopen iedereen te zien in Groningen!