Invicta/Frigro speelt gelijk tegen de koploper

KOLLUM – Zaterdag 15 oktober stond de laatste wedstrijd van het veldseizoen 2016 op het programma. Dit was tegen de koploper Rood/Wit uit Wezep. Waarvan we wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden. Maar toch ging de Pruttelpot formatie met frisse moed, om half vier, van start onder leiding van scheidsrechter A. van der Heide.
De opstelling was als volgt, in de aanval begonnen: Uulco Hoekstra, Jorn van der Weg, Marieke van Straten en Folkje Tjalsma. De verdediging bestond uit: Wim Oostra, Annejan Miedema, Wilma Grijpma en Silva van der Laan.

Jorn van der weg opende in de eerste minuut de wedstrijd met een mooie afstand goal, maar al snel wist Rood/Wit hier antwoord op te geven, 1-1. Al vrij snel was duidelijk dat de eerste helft telkens gelijk op liep. Het lukte niet om een paar doelpunten voor te komen, want Rood/Wit wist dit gelijk weer recht te zetten. Onze verdediging stond goed te verdedigen en uit het aanvalsvak kwamen mooie acties en die resulteerden tot mooie doelpunten van onder andere Wim Oostra, Wilma Grijpma, Annejan Miedema, Uulco Hoekstra en Silva van der Laan. We gingen met 7-7 gelijkstand de rust in.

Na de rust startten we weer met de zelfde acht spelers. In de rust werd ons verteld dat we weer scherp moesten starten aan de tweede helft. Kort na het fluitsignaal maakte Annejan Miedema de 8-7 door middel van een mooie afstander. De ploeg uit Wezep bedacht zich niet en maakte er gelijk 2 achteraan. Maar de oranjehemden bleven koel en wisten het gaatje dicht te slaan door twee goals van Wim Oostra en Jorn van der Weg, de stand was nu 10-9. Toen wist Invicta/Frigro 2 punten voor te komen door een mooie actie van Wim Oostra en Silva van der Laan, de veel geoefende ‘HAVIC’. Na deze mooie actie kwam Sijke de Vries het veld in voor Silva van der laan. Het spel ging wederom gelijk op, Rood/Wit wist weer langszij te komen en zelfs twee voor te komen. Het was nu voor de Pruttelpot formatie van belang om het hoofd koel te houden om Rood/wit tegenstand te bieden. Dat lukte na mooie acties van broer en zus Wietze-Jan en Wilma Grijpma kwam de stand op 14-14. Tevens was dit ook de einduitslag waar wij als Invicta/Frigro zeer tevreden mee waren om een punt te behouden in Kollum tegen de koploper.