OndernemendRegionaal

Inwoners Kabelnoord-werkgebied verdelen sponsorgeld bij Goed Foarelkoar

DOKKUM – Kabelnoord gaat haar sponsorbudget anders verdelen. Onder de vlag van het jaarlijks terugkerende project Goed Foarelkoar krijgen inwoners van Kabelnoord-werkgebied voortaan invloed op het besluit waar het sponsorgeld van hun kabelmaatschappij naartoe gaat. Bovendien kan men zelf projecten indienen, dus zowel de verdeling als de initiatieven komen vanuit de inwoners: voor en door de regio.
Op de website www.sponsoractievankabelnoord.nl kunnen inwoners projecten indienen waarvoor zij sponsorgeld willen krijgen. Verdeling van de budgetten vindt plaats doordat inwoners in september op hun favoriete project mogen stemmen. Naast vier publieksprijzen is er een juryprijs. In totaal wordt er € 9000,- verdeeld.

Voor en door de regio
Meedoen aan Goed Foarelkoar is eenvoudig. “We willen dat iedereen zijn project gemakkelijk kan indienen, we hebben slechts een paar spelregels. De belangrijkste voorwaarde is dat de uitvoer van het project plaatsvindt in ons werkgebied. Zo geven we iets terug aan het gebied waar bijna 90% van de huishoudens een abonnement bij ons heeft. Net als deze actie zijn wij er ook voor en door de regio,” aldus directeur Niek Geelhoed.

Meedoen aan Goed Foarelkoar
Kabelnoord roept alle inwoners, verenigingen, stichtingen en organisatoren van evenementen op om projecten in te dienen. Elk project dat meedoet krijgt in september promotiemateriaal om stemmen te werven. Er is geen limiet aan het aantal deelnemende projecten en inschrijven kan tot 15 augustus 2016. Naast de publieksprijzen verdeelt de jury van Kabelnoord € 2000,- onder één of meer projecten. Dit maakt dat niet alleen de populairste projecten kans maken om een sponsorbudget te bemachtigen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button