Inzet ’t Fean ’58 niet beloond

SURHUISTERVEEN – Het zat ’t Fean ’58 niet mee in de thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum. De nummer twee van de ranglijst kwam goed weg met de 2-3 overwinning. In een hectische slotfase bleef de gelijkmaker uit. “We hadden zeker een punt verdiend”, vond Mark Bosma, de trainer van ’t Fean ’58, die het volgende seizoen de Dokkumers onder zijn hoede heeft.

De bezoekers gaven zelfs een 0-3 voorsprong weg. De doelpunten werden door de Feansters  wel gemakkelijk weggegeven. De gasten combineerden beter dan de thuisclub, veel kansen werden er in de eerste helft niet gecreëerd. In plaats van zelf te schieten gaf Be Quick aanvoerder Piet Raap de bal voor op Hidde Reitsma, die uit een moeilijke hoek de bal naast prikte. René Mellema zag voor de thuisclub zijn inzet geblokt. Bij de tweede kans voor Be Quick was het via Aron Beintema wel raak (0-1). ‘Mark Bosma: “Toch vond ik dat we de eerste helft gelijkwaardig waren.”

Meteen na de rust scoorde Be Quick opnieuw. Een afgemeten voorzet van Hidde Reitsma werd binnengekopt door de geheel vrijstaande Gert Jan Koopmans (0-2). Toen even later de 0-3 (doelpunt Piet Raap) op het scorebord kwam leek de wedstrijd gespeeld. “Maar na de 0-2 zag je wedstrijd eigenlijk al kantelen en was het wachten op de 1-2”, vond Mark Bosma. “We gingen achterin één op één spelen met John Notebomer als tweede spits. Jammer dat toen die derde goal zo snel viel.”

Vanaf dat moment was het ’t Fean ’58 dat de wedstrijd volledig naar zich toe trok. Met Jorn Tabak en Hessel Koonstra werden verse krachten ingebracht en werd doelman Simon Regnerus onder druk gezet. Een kopbal van John Notebomer werd door Aron Beintema van de lijn gehaald, Wibo van der Werff zag zijn kopbal uiteen spatten tegen de onderkant van de lat. Jens Hamstra werd door Jordi van der Weg binnen de zestien onderuit gehaald. Hamstra benutte zelf de strafschop (1-3). Toen André van der Molen een afgeslagen bal binnen knalde (2-3) besefte de thuisclub dat er meer inzat. Met nog zo’n tien minuten te gaan juichte de Feanster aanhang. Edwin Notebomer zag zijn voorzet over de doelman in de uiterste hoek belanden. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. “We hebben ze het laatste halfuur met de rug tegen de muur gezet”, blikte Mark Bosma terug. “Er kwamen genoeg kansen, maar dan gaat op curieuze wijze de bal er niet in. Uiteindelijk hadden we wel een punt verdiend, maar helaas niet gekregen.”