Jaarvergadering Plaatselijk Belang Kollum

Geplaatst op 7 maart 2018 om 08:37 | In de categorie: ,

KOLLUM – Plaatselijk Belang Kollum had dinsdagavond de jaarvergadering in de Colle. Voorzitter Yme Westra opende de vergadering en deed de mededelingen, daarna was het woord aan Klaas-Jan Stellema over de stand van zaken rondom het financiële gedeelte van de vereniging en het hertenkamp. Hierna werden de mededelingen van het Oranje Comité Kollum gedaan door Jettie Teeninga en de mededelingen het Jubileum Comité door Geert Dijkstra.

Dit jaar is een bijzonder jaar omdat het Oranje Comité Kollum dit jaar 100 jaar bestaat. Om dit heuglijke feit te vieren is er een speciale jubileumcommissie samengesteld om een speciaal programma op te stellen voor Koningsdag.

Tijdens de vergadering werd Meine Hoitsma uit Kollum gehuldigd, Hoitsma was na 100 kilometer hardlopen in Winschoten de beste Nederlander in zijn leeftijdscategorie 60+.  Ook werd HAVIC B1 , het team met spelers van Invicta en Harkema, gehuldigd.

Rina Sterkenburg trad na 8 jaar uit het bestuur, Theo Lei en Esther Hilderink gaan het bestuur versterken.

Aaltje Rispens vertelde over de dorpenfederatie Kollumerland. De federatie vertegenwoordigd alle dorps- en plaatselijkbelangen uit Kollumerland, om samen sterk te staan tegenover de grote fusie van de gemeente. (Noardeast-Fryslan)

Na de pauze nam Dhr. O. Vries iedereen 220 jaar mee terug in de tijd van het Kollumer Oproer. Een boeiende lezing uit een roerige geschiedenis van Kollum. Aansluitend kwam Dhr. Erie Dam het woord, hij gaf uitgebreid verslag over de plannen het Kollumer Oproer levensecht na te spelen.

Foto’s Fokke Jongsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *