Sport

Jan-Piet Bosma volgend seizoen hoofdtrainer Harkemase Boys

HARKEMA – Jan-Piet Bosma is vanaf volgend seizoen hoofdtrainer bij Harkemase Boys. De 57-jarige oefenmeester volgt Hans de Jong op, die na dit seizoen vertrekt. Momenteel is Bosma nog assistent-trainer bij tweededivisionist HHC Hardenberg.
“Harkemase Boys en ik hebben al een paar jaar contact”, vertelt Bosma. “Dat was altijd open en informatief. We hebben ook wel eens gesproken over een eventueel trainerschap, maar dat kwam er nog niet van. Ik heb het altijd graag gewild, maar het moest een keer uitkomen van beide kanten. Dat is nu het geval.”

“Hij stond al een paar jaar op het lijstje”, vertelt Fons van der Veen van de technische commissie van Harkemase Boys. “En iedereen die we over hem vragen is enthousiast. Hij is duidelijk en ook z’n werkwijze spreekt aan. Jan-Piet kent het topamateurvoetbal goed, dus we gaan ook gebruikmaken van z’n netwerk.”

Bosma is geboren in Bakhuizen en bracht daarna zijn jeugd door in Harlingen, waar hij speelde voor Zeerobben en VV Harlingen. Inmiddels woont Bosma al ruim 30 jaar in Assen. Zijn werk bij de Koninklijke Landmacht bracht hem daar. “Ik werk bij de sportorganisatie van de Koninklijke Landmacht”, vertelt hij. “We leiden de militairen zowel fysiek als mentaal op.”

In Drenthe ligt ook de wieg van Bosma’s trainerscarrière. Toen Bosma naar Assen verhuisde, ging hij voetballen voor Achilles 1894. Nadat hij stopte als speler, werd Bosma trainer van de toenmalig hoofdklasser. Daarna volgden HZVV, CVVB, De Weide, Rouveen en Noordscheschut.

Inmiddels is Bosma bezig aan zijn vijfde seizoen als assistent-trainer bij HHC. “Dat is heel anders als het hoofdtrainerschap, maar ik heb veel geleerd. Je hebt een heel andere rol. Ik ben bij HHC een soort cultuurbewaker geworden. En in principe zou ik bij HHC blijven, maar toen kwam Harkemase Boys om de hoek”, vertelt Bosma. “Dus toen zijn we in gesprek gegaan.” Dat was zo positief, dat de twee partijen snel akkoord waren.

Een ‘ouwe seun’ in Harkema dus. “Daar hebben we goede ervaringen mee”, verwijst Fons van der Veen naar oud-doelman Anthoon Elsinga en voormalig aanvoerder Drewes Janssen. Bosma kijkt zelf ook met vertrouwen naar zijn klus in Harkema. “De ambitie is om op een zo hoog mogelijk niveau te blijven voetballen. Het belangrijkste is om het huidige niveau proberen te handhaven en spelers te behouden voor de club.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button