Sport

Janco Poelman grote man op darttoernooi VV Buitenpost

BUITENPOST – Darttalent Janco Poelman heeft opnieuw het darttoernooi van VV Buitenpost gewonnen. Hij wist zaterdagavond in de kantine in een zinderende finale van de singles Robin Huisman de Jong te verslaan. Janco won ook het koppeltoernooi waarin hij samen speelde met Renze Schootstra. Het was al de zevende keer dat de Buitenpost-supporter in de prijzen viel bij de @WORK Personeelsdiensten Blauwkes Embassy.

36 darters

Aan het toernooi deden 36 darters mee. De enkelronde werd afgewerkt volgens het format best of 5, 301. In de winnaarsronde bereikten Janco Poelman en Robin Huisman de Jong de finale. Hierin nam Janco een 3-0 voorsprong, maar Robin knokte knap terug door ijzersterk te finishen tot 3-3. In de beslissende leg moest de robuuste verdediger van de Blauwkes toch de overwinning laten aan Janco. De verliezersronde werd gewonnen door Arjan Douma. Hij versloeg in de finale Stefan Wijmenga met 3-2.

Hoogste finish

Het koppeltoernooi werd een prooi voor het koppel Renze Schootstra en Janco Poelman. Zij wonnen de finale met 3-2 van het koppel Stefan Wijmenga en Arjan Douma. De prijs voor de hoogste finish, een dartboard, ging naar Robin Huisman de Jong. Hij gooide de hoogste finish van de dag, namelijk 100 punten. De organisatie was in handen van Kees en Pieter Henstra en Ronnes Bloembergen. Het darttoernooi werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoren @WORK Personeelsdiensten en de club van 100.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button