RegionaalSport

Jasper Bouma nieuwe trainer VV Buitenpost

BUITENPOST –  Jasper Bouma (34) uit Burgum wordt met ingang van het nieuwe voetbalseizoen hoofdtrainer bij VV Buitenpost. Hij komt over van BCV, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen als coach. De ambitieuze trainer is trots op zijn overgang naar de Blauwkes. “Het is een prachtige vervolgstap in mijn carrière. Ik heb er enorm veel zin in”, zegt Bouma. Het bestuur en de spelersgroep van Buitenpost zien in hem een goede opvolger van René van der Weij. “We zijn zeer blij dat we deze enthousiaste, jonge trainer hebben kunnen vastleggen”, aldus Buitenpost-voorzitter Paul Olijve.

Goed gevoel

Succescoach Van der Weij verlaat Buitenpost aan het eind van dit seizoen voor Genemuiden. Omdat fusieclub BCV/Bergum volgend jaar kiest voor een nieuwe trainer, kwam Jasper Bouma beschikbaar voor Buitenpost.

“Het eerste gesprek gaf me meteen een goed gevoel. Buitenpost heeft een jonge spelersgroep met veel jongens uit eigen dorp. Het past bij mijn visie om zoveel mogelijk jeugdspelers op te leiden”, vertelt Bouma, die docent lichamelijke opvoeding is aan een vmbo-school in Drachten. “En wij zijn BCV dankbaar dat ze zijn contract niet verlengden”, lacht Olijve.

Ambities

BCV komt uit in de tweede klasse. De Blauwkes spelen nu in de hoofdklasse. Bouma: “Dat gaat goed, er zijn al heel wat punten verzameld. Het zou een mooie uitdaging voor mij zijn als Buitenpost zich handhaaft. Anders gaan we voor een mooi seizoen bovenin de eerste klasse.” Hij is zijn spelerscarrière bij de zaterdagvereniging in Burgum begonnen.

Hij speelde er vijf jaar in het eerste. “Omdat ik al vroeg ambities had om trainer te worden, ben ik op mijn 24ste op zondag bij VV Bergum gaan voetballen zodat ik ook op zaterdag aan de slag kon bij O19 van BBC.” Daarna was Bouma vijf jaar hoofdjeugdtrainer van Olde Veste O19, waar hij werkte op 2e/3e divisieniveau.

Warme club

In 2016 leidde hij zijn eerste seniorenteam, BCV, dat het toen in de eerste klasse onder andere opnam tegen Buitenpost. De trainer houdt van verzorgd en initiatiefrijk voetbal en wil graag dominant zijn met zijn team. Hij noemt Buitenpost een warme club.

“Men zal mij straks regelmatig bij het tweede elftal en de jeugd zien. Mijn betrokkenheid zal ik ook tonen bij nevenactiviteiten. Ik ben superblij met de kans die ik bij Buitenpost krijg.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button