Regionaal

Jeltingalaan Buitenpost afgesloten van 24 oktober tot en met 4 november

BUITENPOST – De Jeltingalaan in Buitenpost is van 24 oktober tot en met 4 november afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit is nodig omdat de bomen langs de weg worden gekapt. Het kappen van de bomen is onderdeel van een totale opwaardering van de Jeltingalaan. 

Opwaardering Jeltingalaan

De gemeente Achtkarspelen gaat de Jeltingalaan opnieuw inrichten om de verkeersveiligheid te verbeteren. Tegelijk zijn de weg en het riool aan groot onderhoud toe en kan de Jeltingalaan qua uitstraling wel een opknapbeurt gebruiken. In de toekomstige situatie worden nieuwe bomen en struiken direct langs de rijbaan aangeplant. De bomen die nu langs het tracé staan moeten worden gekapt om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Omdat de bomen de aanleg van nieuwe kabels en leidingen in de weg staan, worden ze gekapt. De wegreconstructie wordt uitgevoerd in de eerste helft van 2017.

Omleidingingsroutes

Fietsers worden over het industrieterrein de Swadde geleid. Automobilisten worden omgeleid met bebording en ook de bussen volgen een alternatieve route. Woningen en bedrijven langs de Jeltingalaan blijven bereikbaar. Buiten de reguliere werktijden wordt de wegstremming tijdelijk opgeheven, dus ook in het weekend. Wel blijft dan een snelheidsbeperking van kracht.

Het verkeer van- en naar industrieterrein de Swadde kan het beste via de rondweg van Buitenpost rijden. Dit wordt door omleidingsbebording aangegeven.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de wegreconstructie kunt u terecht op www.achtkarspelen.nl/jeltingalaan. Hebt u vragen en/of opmerkingen over het kappen van de bomen, dan kunt u contact opnemen met de heer H. Tjoelker van de gemeente Achtkarspelen, via het algemene nummer 14 0511. Ook kunt u een e-mail sturen naar [email protected]

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button