Sport

Jeugd kickboksers Sportcentrum Perfect Fit strijden tijdens het Friese Strijders gala

BURGUM – Na een periode van veel en hard trainen en soms afzien, was het  zaterdag 25 mei eindelijk zo ver. De jeugd kickboksers van Sportcentrum Perfect Fit uit Kollum stapten in Burgum  in de wedstrijdring voor het Friese Strijders gala. Trainers Rody Holsboer en Cor van der Heide hadden de jeugd goed voorbereid en klaar gestoomd voor een spectaculair gevecht. Bij aankomst in Burgum moest de jeugd worden gewogen en medisch gekeurd en werd daarna het definitieve wedstrijdschema gemaakt.

Als 1ste mocht Alynde Gorter de ring betreden. Haar tegenstander had al een paar toernooien gevochten en Alynde had er dan ook een zware dobber aan, maar ze hield zich prima staande tegenover haar tegenstander. De eerste en tweede ronde was het nog een beetje aftasten, maar de derde ronde gaf ze alles wat er nog in zat. De wedstrijd eindigde uiteindelijk onbeslist.

Als 2de mocht Dylan van der Kooi de ring betreden. Hij heeft erg knap gevochten en liet 3 mooie rondes zien en ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Voor Timme Henstra pakte de wedstrijd helaas wat anders uit. Zijn tegenstander was net wat beter, maar Timme kon met een mooie medaille de ring verlaten.

Toen mochten de oudere jeugd de ring in. Yordin Breider liet zien dat hij een dappere  Friese Strijder was, maar ook zijn tegenstander, die al veel meer wedstrijdervaring had en ook een klasse hoger vecht, bleek voor Yordin te sterk. Yordin kan met een goed gevoel terug kijken op de wedstrijd en verliet de ring met een welverdiende medaille.

Daarna was de beurt aan Leon Folkersma  en Herke van Dekken. De jongens moesten zonder enige bescherming de wedstrijdring betreden en werden vakkundig begeleid door een deskundige scheidsrechter die ook wedstrijden van onder andere Rico Verhoeven heeft geleid. Leon mocht als eerste aan zijn gevecht beginnen, maar al snel werd duidelijk dat zijn tegenstander oppermachtig was en eindigde deze wedstrijd in een technische knock out. Als laatste was het de beurt aan Herke van Dekken om sportcentrum PerfecFit te vertegenwoordigen. Na een hele sterke 1ste ronde moest ook Herke helaas het onderspit delven en verliet de ring voortijdig door een technische knock out. We kunnen met zijn allen terug kijken op een mooi en leerzaam toernooi.

Lijkt het jou ook leuk om te komen kickboksen? Kom gerust eens kijken of het wat voor jou is. Er wordt les gegeven op dinsdag van 18.00-19.00, donderdag van 20.00-21.00 en op vrijdag (jeugd vanaf 8 jaar) 17.00-18.00.

eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button