RegionaalSport

Jildou van Smeden wint goud

KOLLUM – Zaterdag 8 april werden in Kollum de tweede plaatsingswedstrijden gehouden voor wedstrijdgroep 4. Voor GVV Veenwouden deden er negen turnsters aan deze wedstrijd mee. Tijdens deze laatste wedstrijd kunnen de meiden zich plaatsen voor de toestelfinale en Friese kampioenschappen meerkamp.

Als eerste mochten Jildou van Smeden, Jildau Vellinga, Mariska Dijkstra, Bettina van der West, Maureen Maarse en Jildou de Jong aan de jury hun oefeningen tonen.

Jildou van Smeden, Jildau Vellinga, Mariska Dijkstra en Bettina van der West turnen junioren G. Zij begonnen de wedstrijd bij de brug. Ze meiden lieten nette oefeningen zien en kregen mooie scores. Het tweede toestel was balk. Op 10 centimeter brede balk lieten de meiden keurige oefeningen zien en bleven ze er allemaal op staan. Ook op de onderdelen vloer en sprong maakten de meiden geen grote fouten. Tijdens de prijsuitreiking mocht Jildou van Smeden het hoogste podium betreden en de gouden medaille in ontvangst nemen. Mariska Dijkstra werd 8e. Jildau Vellinga en Bettina van der West werden samen 11e.

Maureen Maarse en Jildou de Jong komen uit in de jeugd 2 H. Dit seizoen is voor hun eerste jaar in de keuze oefenstof. De meiden werden 17e en 19e.

In de laatste wedstrijd van vandaag kwamen Gerrieke Ellens, Froukje Idema en Marianne Bosma in actie. Ook deze meiden lieten keurige oefeningen zien. Gerrieke en Froukje werden bij de junioren H 7e en 4e. Marianne Bosma turnde ook naar een 4e plaats bij de jeugd 2 G. Wie zich geplaatst heeft voor de toestelfinale en Friese kampioenschappen zal later bekend gemaakt worden.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button