Sport

Johan Postma turnt naar Nederlandse titel

NIJVERDAL – Zaterdag 10 mei de Nederlandse Kampioenschappen turnen een historische dag voor twee turners van GVV Feanwâlden.  Eerder in april hadden Fabian de Vries en Johan Postma, namens Gymnastiek Vereniging Veenwouden, zich op het district finale geplaatst voor deze Nederlandse Kampioenschappen. Vanaf instap niveau 12 is doorstroming mogelijk en o.l.v. trainster Marloes de Jong ging Fabian de Vries als vierde en Johan Postma als tweede van Noord Nederland door op dit niveau.

De jongens stonden zaterdagmorgen met gezonde spanning op de wedstrijd. De wedstrijd begon bij het toestel brug. De heren lieten gelijk zien dat ze niet zomaar op het NK stonden. Fabian en Johan lieten erg mooie brugoefeningen zien aan de jury en dit werd beloond. Fabian behaalde een score van 18,45 en Johan 19,15. Beide scores zijn goed voor de tweede en eerste plaats op dit toestel.

Op naar het volgende onderdeel: rek. Ook hier turnde de jongens als nooit te voren. Fabian behaalde een score van 17,75 en Johan 18,05. Ook op het onderdeel vloer lieten de jongens strakke oefeningen zien aan de jury.Helaas, bij het onderdeel voltige ging het voor Fabian wat minder. Ondanks zijn teleurstelling ging hij niet bij de pakken neerzitten en herpakte zich goed bij de laatste twee onderdelen ringen en sprong.

Johan turnde onverlet goed verder en liet op zowel voltige als ringen zeer strakke oefeningen zien. Bij sprong moeten ze twee verschillende sprongen laten zien. Eén van deze sprongen betreft een hele draai en daar had Johan heel hard op getraind. Het was nog even spannend, omdat het tijdens het inturnen nog een paar keer mis ging , maar toen de wedstrijd begon wist hij twee zeer mooie sprongen te turnen. Johan behaalde een puntentotaal van 107,40 en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen en is daarmee Johan Postma Nederlands Kampioen, instap niveau 12. Fabian behaalde een puntentotaal van 101,65 en werd 15e.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button