Sport

Jonge scheidsrechters vv Buitenpost gecomplimenteerd door CDA Achtkarspelen

BUITENPOST – Jaarlijks zet CDA Achtkarspelen rond complimentendag (1 maart) jongeren binnen onze gemeente in het zonnetje. Dit omdat het CDA vindt dat jongeren die actief bijdragen aan de leefbaarheid van hun dorp of vereniging een compliment verdienen. Vorig jaar werd Enna Posthumus -vrijwilligster bij de Biddle Survivalrun in Kootstertille- in het zonnetje gezet. Dit jaar worden de ‘jonge’ scheidsrechters van vv Buitenpost beloont voor het vrijwillig leiden van jeugdwedstrijden voor hun club.

Vanwege een tekort aan gediplomeerde scheidsrechters heeft vv Buitenpost besloten om per september 2014 een cursus op te starten voor jeugdleden. Op deze manier kunnen de oudere jeugdleden (13/14 jaar) wedstrijden begeleiden  van pupillen teams. In totaal zijn er tijdens deze cursus 14 jongeren geslaagd en zij fluiten afwisselend jeugdwedstrijden op sportpark de ‘Swadde’ in Buitenpost. Hierdoor zijn er op dit moment voldoende scheidsrechters om de wedstrijden te begeleiden. Dat deze cursus een succes is geweest bleek zaterdagochtend. Van de 14 geslaagde scheidsrechters waren 7 aanwezig om in gesprek te gaan met het CDA. Uit dit gesprek bleek dat ze allemaal zeer gemotiveerd zijn en er plezier aan beleven om vrijwillig  wedstrijden te fluiten.  Joop de Haan (coördinator jeugdscheidsrechters vv Buitenpost): “wij vinden het van belang dat we scheidsrechters hebben die goed op de hoogte zijn van de spelregels. Deze jonge gediplomeerde scheidsrechters zijn voor ons zeker een visitekaartje voor de club”.

Romke van der Wal en Jouke Spoelstra beiden raadslid voor het CDA in Achtkarspelen:  “we praten in de politiek vaak over volwassenen en leefbaarheid in de dorpen. Wat kunnen de inwoners/politiek bijvoorbeeld doen voor de leefbaarheid in het eigen dorp of de vereniging? Deze jongeren laten op een concrete manier zien hoe je actief kunt zijn binnen je eigen dorp en sportvereniging. Wij vinden dan ook dat deze scheidsrechters zeker een compliment verdienen.”

De jonge scheidsrechters die vandaag gecomplimenteerd werden door het CDA zijn: Hesse Woerling, Daan Zorgdrager, Jonas Reitsma, Oedsen van der Ploeg, Peter Han Kooistra, Johnart Algra en Kris van der Zwaag. Ze zijn vrijwel allemaal zijn -naast scheidsrechter- ook actief als voetballers bij de vv Buitenpost.

Foto Geert Huisman

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button