HoofdnieuwsRegionaalSport

Jonge talenten van CGV Wardy presteren goed

KOLLUMERZWAAG – Zaterdag 31 januari hadden 4 meisje van CGV Wardy hun eerste wedstrijd van het seizoen. Voor de meeste ook hun eerste wedstrijd op dit niveau. Na weken van trainen mochten zij in Kollumerzwaag laten zien wat ze kunnen. Esther was als eerste aan de beurt van deze 4 meiden. Ze begon op de lange mat goed. Vervolgens sprong, wat nog wel lastig bleek. Haar brugoefening deed ze keurig. En tot slot haar balkoefening, wat tevens haar beste oefening bleek te zijn. Er was veel concurrentie en Esther eindigde op de 20e plaats (van de 28 turnsters).

In de laatste wedstrijdronde mochten Cinzia, Sjoukje en Rixt laten zien wat ze kunnen. Ook zij begonnen op het onderdeel vloer. Voor sommigen was het nog lastig om de hele oefening te onthouden. Maar de meiden turnden een keurige oefening. Sommigen zelfs beter dan dat ze tijdens de trainingen lieten zien. Hierna volgde sprong. Cinzia en Rixt lieten een hele mooie rol zien en Sjoukje een keurige handstandplat, wat haar beste oefening bleek te zijn. De brug bleek voor Rixt haar beste onderdeel te zijn. Ook de andere meiden turnde een goede oefening hier. Als laatste lieten de meiden hun oefening op de balk zien. Dit bracht extra spanning mee, val ik er niet af? Die gedachte bleek overbodig. Alle 3 de meiden bleven staan en voor Cinzia was dit haar beste onderdeel te zijn.

Uiteindelijk zijn de meiden 17e, 10e en 13e geworden. Een hele mooie uitslag als we bedenken dat dit hun allereerste wedstrijd was op dit niveau. We kijken uit naar de volgende wedstrijd op 11 april a.s.

 

 

 

eigen foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button