HoofdnieuwsRegionaal

Jongeren in de politiek en in de samenleving

DE TRIEMEN – Vaak wordt verweten dat jongeren geen belangstelling hebben voor politiek. Bij de PvdA Kollumerland is dat zeker niet het geval. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen hebben wij drie jongeren bij de eerste acht kandidaten op de lijst: Kevin Merkus (22), Marco Keizer (24) en Berry Nieuwenhuis (22). De eerste twee staan zelfs op een verkiesbare plaats.

Marco Keizer is tevens campagneleider en onze afdeling wordt enthousiast gemaakt door deze en de andere jongeren. Daarom is het goed om jongeren binnen een afdeling te hebben. Zij komen met nieuwe ideeën en zijn zeer enthousiast. Dit werkt zeer stimuleren richting de andere leden.

Op 25 januari jl. hadden wij de aftrap met Hans Spekman en Lutz Jacobi. Vanaf deze datum zijn wij iedere zaterdag in één of meerdere dorpen binnen de gemeente van deur tot deur gegaan om in gesprek te gaan met de inwoners.  Hierbij boden wij samen met een flyer een rode roos aan de inwoners en riepen wij ze op om te gaan stemmen. Daarnaast worden nog diverse activiteiten georganiseerd om onze inwoners in beweging te brengen om naar de stembus te gaan. Wij merken dat het erg wordt gewaardeerd en weten zeker dat wij een hogere opkomst in onze gemeente zullen hebben, mede dankzij de jongeren van onze afdeling.

Op 11 maart jl. werd de Plaatselijk Belang vergadering in Kollumerzwaag gehouden. Ook hier een hele erge positieve inbreng van de jongeren uit het dorp. Drie bestuursleden namen afscheid, omdat hun periode er op zat. Maar liefst vier jongeren nemen hun plaats in. Geweldig dat zij zich willen inzetten voor de gemeenschap. Een voorbeeld voor anderen om zich in te zetten voor de gemeenschap. Kritiek dat jongeren vaak niets willen doen, is in mijn ogen niet terecht. Het wordt ook snel geschetst door diversen, dat jongeren niets voor de gemeenschap willen doen. Onze jongeren in de gemeente Kollumerland c.a., doen in ieder geval hun best om zich in te zetten voor de gemeenschap.

 

Sjoerd Keizer

Triemen

Fractievoorzitter PvdA Kollumerland c.a.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button