HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Jongeren op een verkiesbare plek

KOLLUM – Kevin Merkus is 27 jaar, gemeenteraadslid voor de PvdA in Kollumerland en kandidaat nummer 3 voor de komende verkiezingen. Merkus is enorm gedreven en heeft een duidelijke visie over hoe de krimp in het noorden van Friesland tegengegaan moet worden. Na de gemeentelijke herindeling wil hij opnieuw raadslid worden in de nieuw te vormen gemeente Noardeast-Fryslân.

Hij is nog erg jong en juist dat gegeven is één van de redenen dat hij een plek in de gemeenteraad ambieert. “Er zijn bijna geen jonge politici actief in de lokale politiek en ik ben van mening dat de raad een afspiegeling moet zijn van de bevolking. Daarom zou ik graag de PvdA opnieuw vertegenwoordigen als de herindeling een feit is.”

“Waar ik voor sta is een leef bare en fijne gemeente waar jong en oud graag woont. Er moet een eerlijke kans zijn voor starters op de woningmarkt om een huis te kunnen huren of een stukje grond te kopen. Dat is enorm belangrijk om de leefbaarheid van onze regio te kunnen behouden, evenals het zorgen voor voldoende banen en het aanbieden van werkervaringsplekken. Daarnaast zijn goede voorzieningen van wezenlijk belang en die moeten toegankelijk zijn voor iedereen.”

Kevin is docent maatschappijleer en coördinator op een middelbare school en het zal dan ook niemand verbazen dat onderwijs een speerpunt voor hem is. “De gemeente heeft de plicht naar haar burgers toe om voor goed onderwijs te zorgen. Er moet een dekkend netwerk van scholen blijven, zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs. Onderwijs raakt de leefbaarheid enorm. Het zorgt er mede voor dat een regio aantrekkelijk is en blijft voor de inwoners. In Kollum zijn de eerste stappen gezet met de bouw van de Campus, maar er ligt nog veel werk voor ons in de nieuwe gemeente.’’

PvdA Noardeast-Fryslân

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button