HoofdnieuwsRegionaal

Jongeren Singelland Surhuisterveen stellen huiselijk geweld bespreekbaar

BUITENPOST – Woensdag 12 februari tekende burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen de petitie ‘Huiselijk geweld’. De petitie is opgesteld door Hannie Witteveen uit Surhuisterveen en Riekje Hamstra uit Harkema. Met deze petitie willen ze huiselijk geweld bespreekbaar maken onder kinderen.

De vierdejaarsleerlingen van Singelland Surhuisterveen maakten voor hun opleiding het sectorwerkstuk ‘Hoe kun je huiselijk geweld bij kinderen tussen 6 en 12 jaar bespreekbaar maken?’. Burgemeester Gerbrandy ondersteunt dit initiatief van harte: “Ik vind het heel goed dat Hannie en Riekje hier aandacht voor vragen. Dit onderwerp moet uit de taboesfeer worden gehaald. Het sluit goed aan bij het project ‘Geweld is niet oke’.”

Hannie en Riekje hebben o.a. interviews afgenomen met de politie en op basisscholen in Surhuisterveen. Zij komen tot de conclusie dat er meer aandacht moet zijn voor huiselijk geweld op het basis- en voortgezet onderwijs. Daarom roepen zij iedereen op om de petitie te tekenen zodat minstens 2 keer per jaar 4 lesuren over huiselijk geweld wordt gegeven op basis- en voortgezet onderwijs in Achtkarspelen. De petitie ligt op het gemeentehuis in Buitenpost en kan tot en met woensdag 19 februari getekend worden.

Jongeren die vragen hebben over huiselijk geweld of kindermishandeling of hier zelf mee te maken hebben kunnen contact opnemen met ons Centrum voor Jeugd en Gezin, www.cjgachtkarspelen.nl. Voor zorgen en vragen over kindermishandeling kunt u ook terecht bij het AMK, Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

Op de foto v.l.n.r: Hannie Witteveen, Gerben Gerbrandy en Riekje Hamstra

Foto: Binne-Louw Katsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button