HoofdnieuwsRegionaal

Jongeren De Westereen krijgen nieuw onderkomen

DAMWÂLD – Jongerencentrum It Badhús in De Westereen wordt gesloopt. It Badhús maakt plaats voor de nieuwe brede school. Jongeren krijgen nu een plekje in de nieuwe brede school die in combinatie met de nieuwe sportaccommodatie zal worden gebouwd. Deze nieuwe sportaccommodatie zal tegelijk met de brede school eind 2014 worden opgeleverd. Dit heeft de raad dinsdag besloten.

 Reden voor de nieuwbouw is dat het huidige pand, It Badhûs letterlijk in de weg staat voor de bouw van de brede school. Daarnaast zou een forse investering in It Badhûs noodzakelijk zijn om het pand te kunnen blijven gebruiken. Het college wil alleen slopen als er een vervangende accommodatie is voor de jongeren. In het beleid ten aanzien van het jongerenwerk is De Westereen namelijk benoemd als het dorp waar dé uitvalsbasis van het professionele jongerenwerk zich zou moeten bevinden.

De architect van de brede school heeft bij het ontwerpen al geanticipeerd op een aanvulling van dit gebouw met een sportaccommodatie en jongerencentrum. Met deze extra investering van 1,5 miljoen wordt zowel nieuwbouw van het jongerencentrum als van de sportaccommodatie gerealiseerd. Hoofdgebruiker van de sportaccommodatie is voetbalvereniging Zwaagwesteinde. Zij dragen ook eigen middelen bij en zullen ook meehelpen met de bouw van de sportaccommodatie.

“Op deze manier creëren we een centrale plek voor de jeugd in De Westereen waar slimme combinaties mogelijk worden gemaakt tussen onderwijs, taal, sport en vrijetijdsbesteding. Juist dit soort combinaties van functies hebben de toekomst in dorpen die vanwege een vergrijzende en krimpende bevolking onder druk komen te staan”, aldus wethouder Ronald Dijksterhuis.

Aan het einde van dit jaar wordt gestart met de bouw van de brede school. Tegelijkertijd wordt ook begonnen met de bouw van het jongerencentrum en de sportaccommodatie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button