Hoofdnieuws

Jongerentoneel Masquerade speelt ‘’Yn Tiid Werom’’

KOLLUMERZWAAG – Het jongerentoneel van Masquerade Theater hield zaterdag wederom hun voorstelling ‘’Yn Tiid Werom’’ in de buitenlucht.  Het openluchttoneelstuk wordt in het Fries uitgevoerd en is een spannend detective verhaal waarbij je als toeschouwer moet raden wie de moordenaar is.

Bij de ingang moest je als toeschouwer een geheimhoudingsformulier invullen en ondertekenen met een vingerafdruk. Dit, om niet te verklappen aan andere mogelijke belangstellenden wie de ”moordenaar” van het toneelstuk zou zijn. In de pauze was er de mogelijkheid om iets te eten en te drinken.

Het decor blijft niet onopgemerkt: het speelt af op een boot genaamd ‘’Bloody Mary’’. Alle kamers zijn te zien waardoor je ook elke personage goed kunt volgen. Af en toe wordt er gezongen.

Het spannende humoristische detective stuk speelt af in de jaren ’20. Het stuk gaat over jazz-zangeres Rita. Haar man, Mors, is dood. Rita heeft met haar componist een eerbetoon aan haar man geschreven. Ze wil hiermee haar comeback maken met haar band ‘’Rita en de Rakkers’’. Her en der gaan er dingen mis. Komt dit allemaal wel goed? Ook worden er personages vermoord. Wordt dit opgelost, of blijft het een mysterie?

Vrijdag 1 juli is de voorstelling al in première gegaan. Verder is het toneelstuk nog te zien op 3, 8, 9, en waarschijnlijk 10 juli op de Foarwei 183 te Kollumerzwaag te bezichtigen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang, maar reserveren is ook mogelijk via de website van masquerade theater ( http://www.masqueradetheater.nl )

Foto’s: Lisanne van der Ploeg

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button