Sport

Joris Veenstra turnt zilveren brugoefening tijdens de Nederlandse Kampioenschappen

JOURE – Het weekend van 11 en 12 juni stond in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen voor de 1e, 2e en 3e divisie. Joris Veenstra traint bij GVV Veenwouden en woont in Oosterwolde turnt in de 3e divisie, instap niveau 11.
Zaterdag 11 juni stond de meerkamp op het programma. Joris opende zijn wedstrijd op het onderdeel vloer een strakke en nette oefening werd er neergezet. Hij behaalde een score van 18,05. Het volgende onderdeel was voltige. Zijn netste oefening van het seizoen werd vandaag geturnd. Hij behaalde een hoog cijfer van 17,05. Ook op de onderdelen ringen, sprong en brug verliepen netjes. Het laatste onderdeel was rekstok helaas ging het hier mis. Hij vergat een onderdeel te turnen wat hem veel kostbare punten koste. 5 maart jl. stonden er aan de start van dit seizoen 108 jongens aan de start op allemaal die ene gouden medaille in de wacht te slepen. Joris heeft erg veel jongens achter zich gelaten en werd vandaag 11e van Nederland.
Zondag 12 juni stond de Nederlandse Kampioenschap Toestel te wachten. Joris had zich tijdens de halve finale weten te plaatsen voor het onderdeel brug. Ook stond hij op de onderdelen; vloer, voltige, ringen en rek reserve. Helaas waren er geen uitvallers en kwam hij op deze onderdelen niet in actie. Alle zinnen werden gezet op het onderdeel brug. Joris turnde een oefening als nooit tevoren. Dit werd door de jury beloond met een score van 18,75. Het lange wachten kon beginnen. Was dit genoeg voor een medaille. Het lange wachten werd beloond want tijdens de prijsuitreiking was daar de welverdiende zilveren medaille.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button