Sport

Joris wint zilver tijdens de kwartfinale heren turnen in Waddinxveen

WADDINXVEEN – Zaterdag 2 april werden er in Waddinxveen de kwartfinale turnen heren gehouden. De jongens streden hier om een ticket voor de halve finale. Voor GVV deden hier drie jongens aan mee; Joris Veenstra (Oosterwolde), Erwin Lefferts (Buitenpost) en Johan Postma (Burgum).

De wedstrijddag begon in alle vroegte voor Erwin en Joris. De beide heren turnen instap niveau 11. De wedstrijd begon bij het onderdeel sprong. Ze lieten keurige sprongen zien en de eerste stap voor een ticket naar de halve finale was ingezet. Het tweede onderdeel was brug. Ook hier werden geen fouten gemaakt en strakke oefeningen getoond. Joris scoorde maar liefst 17,55 en Erwin 16,30. Ook de onderdelen die daar op volgende rek en vloer verliepen erg goed.

Het onderdeel voltige kwam daarna. Een onderdeel waar Joris de vorige wedstrijd punten liet liggen. Tijdens de trainingen heeft hij er hard aan gewerkt en dit werd vandaag beloond door de jury. Hij kreeg een score van 17,10. De 2e score op dit onderdeel. Het laatste onderdeel was ringen. Ook hier moesten de jongens nog één keer laten zien wat ze in huis hadden. Voor Erwin was dit een spannend onderdeel. Tijdens de vorige wedstrijd maakte hij een rare val uit de ringen waardoor de score erg laag was. Hij was voor dit onderdeel erg zenuwachtig maar hield zijn zenuwen in bedwang. Alles lukte en dit werd beloond door de jury met en keurige score van 16,00.

Tijdens de prijsuitreiking was daar de grote verassing met een puntentotaal van 107,25 werd Joris op het podium geroepen om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. De halve finale zal plaats vinden op 21 mei in Alkmaar of 28 mei in Vught. Tijdens deze wedstrijd zal er gestreden worden om een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ook kan Joris zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap toestel.

Johan Postma turnt pupil niveau 9. Aan de start stonden in zijn ronde 30 jongens. Een zwaar deelnemersveld was er aanwezig in Waddinxveen. Johan zijn wedstrijd begon op het onderdeel rek. Niet zijn favoriete onderdeel maar hij turnde hier een keurige oefening. En kreeg een mooie score van 15,30. Het onderdeel vloer turnde hij dit keer een nette oefening en haalde hier een score vna 15,10. Op het onderdeel voltige liet hij dit keer een moeilijkere oefening zien dan in Tilburg. Hij turnde zijn oefening helemaal uit en kreeg een score van 14,85. De onderdelen ringen en sprong gingen ook erg goed. Johan behaalde een puntentotaal van 92,90 en werd 20e. Helaas heeft hij zich niet geplaatst voor de halve finale.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button