EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Kerstconcert Joy for People Gospel Choir in Oosterkerk in Kollum

KOLLUM – Zondagavond was er in de Oosterkerk in Kollum een kerstconcert van Joy for People Gospel Choir uit Dokkum. Het kerstconcert stond dit jaar in het teken van Maria, de Moeder van Jezus Christus in het Kerstevangelie. Door middel van zang, muziek en thematiek neemt Joy For People Gospel Choir u mee door het kerstverhaal. Het kerstverhaal met daarin de bijzondere rol van Maria. Wat dacht zij, wat voelde zij?

In de kerstconcerten van 2012 laat Joy for People Gospel Choir een eigen kant van de Moeder van Jezus zien. Maria als mens, dichtbij ons. Welk lied zingt zij ruim tweeduizend jaar later voor ons? In onze beleving een lied waarin zij haar emoties blootlegt. Emoties die voor ieder mens herkenbaar zijn. Dit maakt Maria tot een naaste. Een naaste die wij ook weer voor anderen kunnen zijn.

Goede doel

Tijdens de kerstconcerten collecteert Joy for People Gospel Choir dit jaar voor de Stichting Kenia Support uit Nijbeets. Kenia Support is een kleine organisatie die op specifieke plaatsen in Kenia hulp biedt aan de lokale bevolking. De organisatie is opgestart door 2 echtparen die elk jaar zélf naar Kenia toe gaan om daar de handen uit de mouwen te steken. Doelstelling van de stichting is het bieden van ondersteuning aan de Keniaanse bevolking op het gebied van scholing, drinkwater- en voedselvoorziening, hulp aan kerkelijke instanties, opstarten van bedrijven, weeshuizen en andere charitatieve doeleinden.

Foto’s   Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button