HoofdnieuwsRegionaalSport

Junioren en senioren SVK Kollumerzwaag springen uitstekend op plaatsing NK

ALMELO – Tijdens de plaatsingwedstrijd in Almelo voor de A en B lijn hebben de springteams van SVK Kollumerzwaag uitstekend gesprongen.

De junioren deden mee op drie onderdelen, op trampoline en tumbling werden ze knap 4e en op trampoline pegasus 9e. Het is nog even afwachten of het voldoende is voor plaatsing voor het NK. Dit team heeft het uitstekend gedaan. Vorig jaar nog uitkomend in de jeugd C en nu gepromoveerd naar de junioren B. De sprongen zijn in een paar maanden opgeschroefd naar een hoger niveau. Vooral op tumbling werden veel nieuwe, moeilijkere sprongen uitgevoerd. Een keurige prestatie van dit zeer jonge junioren team. Het debuterende team bestaat uit: Angela Feenstra, Maria van Bussel, Anna Nelia Bijker, Hester Hiemstra, Lieke Klaver, Janneke en Marieke Speelman en Nynke Postma.

Het senioren team is in zeer goede vorm, ze lieten mooie strakke sprongen zien. Het team bestaat uit: Alissa Westerhof, Tineke Postma, Janne Faber, Sylke Broersma, Sjoerdje Janna Venema, Fokje Postma, Wytske vd Veen, Janet vd Veer (Hercules Harkema), Laura Evers, Petra Anna Storm en  Margreet Oevering. Ze werden eerste op trampoline en trampoline pegasus, met een directe plaatsing. En behaalden een tweede plaats op plank pegasus en op de tumbling in de A lijn. Waarschijnlijk mogen de senioren ook op deze twee onderdelen naar het NK.

Eigen foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button