Regionaal

Kandidaat Tweede Kamerleden in gesprek met leerlingen Lauwers College

BUITENPOST – Na eerst de vroege reizigers op het NS-station te Buitenpost van een energiereep te hebben voorzien, togen kandidaat Tweede Kamerleden voor het CDA Harry van der Molen en Esther Hanemaaijer naar het Lauwers College in Buitenpost.

Daar konden HAVO/VWO leerlingen vragen stellen over politiek in het algemeen, thema’s zoals drugs- en alcoholmisbruik en waarom het zo belangrijk is dat ook Friezen in de Tweede Kamer zitten. Mooi om te zien dat de leerlingen moeilijke vragen durfden te stellen en ook enthousiast in debat gingen met Harry en Esther.

Sociale dienstplicht

Het CDA wil een sociale dienstplicht invoeren om jongeren het besef te geven dat leven in Nederland niet alleen is ‘what’s in for me?’, maar dat je ook iets terugdoet. Mensen met allerlei achtergronden, rijk of arm, hoogopgeleid of lager opgeleid, breng je op deze manier bij elkaar. Dit onderwerp in het bijzonder sprak de leerlingen erg aan en er werden dan ook veel vragen afgevuurd op Harry en Esther.

Debatclub

Het Lauwers College heeft een debatclub waar leerlingen vrijwillig (buiten de lesuren om) aan deelnemen. Veel van de leden waren ook vandaag aanwezig. Onder hen Razwan Popal leerling van het Lauwers College en de jeugdcommissaris van de koning in Fryslân.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button