RegionaalSport

Kanovaren voor beginners op 20 juni

DOKKUMERNIEUWEZIJLEN – Woensdag 20 juni kan iedereen die daar zin in heeft een avondje meevaren met Kanovereniging Lauwersmeer vanuit de thuishaven Lunegat bij Dokkumer Nieuwe Zijlen. De vereniging heeft een aantal kano’s beschikbaar met reddingsvesten en peddels. Een eigen kano meenemen kan natuurlijk ook. Vanaf 19.00 uur wordt een tochtje gevaren onder leiding van een aantal ervaren leden.

 Al 28 jaar varen de leden van Kanovereniging Lauwersmeer elke woensdagavond een tochtje. Soms vanuit de thuisbasis Lunegat, maar meestal vanaf een andere locatie ergens in Noordoost-Friesland. Kanovaren is een ontspannen sport voor alle leeftijden. Tijdens een verenigingsavond vaart de club meestal twee tot drie uren en legt dan een afstand af van 10 tot 15 kilometer. Af en toe worden er langere tochten gevaren op de zaterdag of zondag. Dankzij de verenigingsapp worden er af en toe ook spontane tochtjes gevaren. In het winterseizoen oefent de club reddingstechnieken in het zwembad.

 Iedereen die eens kennis wil maken met de kanosport of met Kanovereniging Lauwersmeer, kan woensdag 20 juni langskomen in jachthaven Lunegat, Kwelderweg 1, Dokkumer Nieuwe Zijlen. Kijk ook eens op www.kvlauwersmeer.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button