HoofdnieuwsRegionaal

Kempsche Compagnie doet verwonderen

BUITENPOST – Zondag 4 november jl. gaf De Kempsche Compagnie uit Hoorn een matineevoorstelling in het Tuincafé van De Kruidhof in Buitenpost. Voordrachtskunstenaar Erik Post en pianiste Leontine Kaptein vulden elkaar op een natuurlijke en professionele wijze aan waardoor de afwezigheid van de door ziekte getroffen zangeres, die normaal de derde poot van de Compagnie vertegenwoordigd, in het geheel niet werd gemist. In 60 minuten werd een intiem theater neergezet dat de aanwezigen op de druilerige zondagmiddag in een sfeer van verwondering onderdompelde.

De poëtische teksten van het programma “DE ZON” werden door Post niet slechts uitgesproken, maar in gebaar en mimiek uitgebeeld en versterkt door de zachte melodieuze of dynamische klassieke pianoklanken van Kaptein. Knap waren de woordspelingen rond het thema waarbij alle aspecten van licht en duister werden aangekaart. Het geheel werd zeer toegankelijk door de interactie met het publiek en de vele humoristische intervallen.

Knap was dat beide kunstenaars de concentratie konden bewaren en zich niet lieten afleiden door de toch wat storende geluiden uit de keuken van het Tuincafé. Het publiek beloonde de voorstelling royaal met applaus en spontane giften.

!! Weer een initiatief van de Keunstkrite Twizel !!

Eigen foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button