112HoofdnieuwsRegionaal

Kermisexploitant breekt af na diefstal Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Kermisexploitant H. van Kammen uit Burgum is vrijdagavond vertrokken met drie attracties vanaf de kermis in Surhuisterveen. Bij Van Kammen werd ongeveer de helft van de munten van de botsauto’s gestolen.

Van Kammen besloot daarom dat de jeugd een uur lang de kans kreeg deze munten terug te brengen. Daarop werd een aantal munten teruggebracht. Dit was voor de exploitant echter onvoldoende waarop hij besloot om de draaimolen, de zweef en de botsauto-attractie af te breken.

Van Kammen: “Bij ons is al bekend wie de dader is. Het betreft een jongen uit Drogeham. Hij is hier al geweest.” Hij vervolgt: “Gisteravond werd de bak met munten uit de wagen gehaald en mocht iedereen die dat wilde een graai eruit doen. Vandaar dat er nu veel munten in omloop zijn.”

De organisator van de kermis, de man van de schiettent, vindt het jammer dat de exploitant vertrekt. “De goeden moeten het zo met de kwaden ontgelden.” Van Kammen weet in ieder geval, dat hij na drie jaar op de kermis in Surhuisterveen te hebben gestaan, niet weer terugkomt.

Foto’s Geurt. P. Maassen van den Brink

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button