Kevin Merkus stapt op uit fractie PvdA Noardeast-Fryslân

Geplaatst op 21 juni 2019 om 13:39 | In de categorie: ,

KOLLUM – Kevin Merkus zegt per heden zijn functie binnen de PvdA-fractie van gemeente Noardeast-Fryslân op. Verschillen van inzicht in de te volgen lijn hebben hem dat besluit doen nemen.

Merkus: “Een goede samenwerking is een voorwaarde voor het realiseren van onze politieke doelen. We zijn nu een half jaar onderweg, mijn conclusie is dat er in deze fractiesamenstelling geen samenwerking tot stand is gekomen die iedereen in zijn of haar recht zet. Ik voel dat we niet nader tot elkaar komen in deze fractie. We delen hetzelfde gedachtegoed, maar er is een verschil in richting en opvatting over het uitdragen van dat gedachtegoed. Ik betreur het voor de partij, de stemmers en de burgers dat het niet lukt.”

Merkus heeft met het verlaten van de PvdA-fractie het verzoek neergelegd tot aansluiting bij S!n.

“Ideologisch voel ik me het meest verwant met die partij. In zekere zin denkt S!n hetzelfde als de PvdA, maar de stijl van politiek bedrijven is anders.” Merkus was lang actief binnen PvdA Kollumerland c.a., als bestuurslid, schaduwfractielid en raadslid. Het besluit om afscheid te nemen van de PvdA is niet een makkelijke keuze voor Merkus. “Mijn hele politieke loopbaan heeft zich binnen deze partij afgespeeld. Ik heb fijne en leerzame jaren gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *