HoofdnieuwsRegionaal

Kind centraal in ontwerp brede school De Westereen

DE WESTEREEN – De beleving van het kind staat centraal in het ontwerp van de nieuwe brede school in De Westereen. Woensdagochtend heeft het college de keuze voor de architect bekend gemaakt. De brede school wordt eind 2014 opgeleverd. De architect heeft als referentie voor de uitstraling van de brede school een aantal industriële panden in De Westereen meegenomen. Verder heeft de architect rekening gehouden met de kleinschaligheid van het dorp. Deze kleinschaligheid vertaalt zich in de gebroken lijnen van het dak. Het ontwerp van Studio Skets uit Groningen bleek van de vijf ontwerpen het beste aan te sluiten bij de wensen en gestelde voorwaarden.

De Westereen krijgt de eerste echte brede school van Dantumadiel. In deze brede school worden twee basisscholen, de bibliotheek, de kinderopvang en de peuterspeelzaal ondergebracht. Voordeel van deze gezamenlijke huisvesting is dat er kansen ontstaan voor optimalisering van het taalaanbod en daarmee het verhogen van de taalresultaten. Daarnaast zijn in de directe omgeving van de school verschillende sportvoorzieningen waardoor er ook mogelijkheden ontstaan om onderwijs, zorg en sport (vrije tijd) en opvang goed op elkaar af te stemmen. De basisscholen binnen de brede school zullen in overleg met de voorschoolse partners een doorgaande leerlijn van 0 tot 12 jaar ontwikkelen. De bibliotheek heeft ook een primeur omdat zij als eerste wordt ingericht als bibliotheek met een regionale functie.

Wethouder Siepie Hylkema is blij met het ontwerp. ‘Met de brede school willen we de ontwikkelingskansen van de jeugd in De Westereen vergroten. Met dit ontwerp wordt een randvoorwaarde gecreëerd om te komen tot een waardevolle samenwerking tussen de betrokken partijen’.

 

Leerlingen van IBS De Westreen en PCBO De Boustien onthullen het ontwerp. Op de foto van links naar rechts: Chenice van der Meer, Lisa van der Ploeg, wethouder Siepie Hylkema, Kim Venema, Daniël Postma en architect Jan Piet Nicolai.

 

Foto  Nanne Nicolai

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button