OndernemendRegionaal

Kinderen brengen burgemeester M.C.M. Waanders en kinderburgemeester Noa Daannette Groeneveld een ontbijtje op stadhuis

DOKKUM – Vanochtend brachten 24 kinderen van cbs ‘De Hoeksteen’ uit Dokkum een ontbijtje bij burgemeester Marga Waanders en kinderburgemeester Noa Daannette Groeneveld op het stadhuis. In de trouwzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo’n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op 2.720 basisscholen.

Burgemeester Waanders van de gemeente Dongeradeel onderstreept hiermee, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Donatie aan Jantje Beton

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Waanders symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, bij deze 14e editie het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen uit groep 6 namen de cheque met een bedrag van € 300,00 in ontvangst. Burgemeester Waanders kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.” De jongens en meiden van ‘De Hoeksteen’ waren fijne en enthousiaste tafelgasten. Gelukkig werd er goed gegeten, maar ze hebben ook volop gebruik gemaakt om allerlei vragen te stellen”.

 Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button