Regionaal

Kluifrotonde in Dokkum geopend

DOKKUM – De nieuwe kluifrotonde aan de oostzijde van Dokkum is maandag 14 november officieel geopend. Wethouder Pytsje de Graaf en wethouder Albert van der Ploeg van de gemeente Dongeradeel verrichtten de openingshandeling. De kluifrotonde is aangelegd ter verbetering van de verkeersveiligheid.

De verkeerssituatie rond het voormalig kruispunt bij de Bocksmeulen, Lauwersseewei en Trekwei was onveilig. De gemeente Dongeradeel heeft daarom BAM Infra Regio Noordoost Wegen uit Drachten de opdracht gegeven voor de aanleg van de kluifrotonde. De werkzaamheden zijn gestart op 11 oktober. De twee aaneengeschakelde rotondes zijn niet voorzien van asfalt, maar van beton. Dit zorgt voor veel minder onderhoud.

Veilige oversteek voor fietsers

Het realiseren van de kluifrotonde, die al snel ‘de Bonke’ werd genoemd, draagt niet alleen bij aan de verkeersveiligheid voor automobilisten. Ook voor fietsers wordt de verkeerssituatie veiliger. “De gemeente Dongeradeel fynt it tige wichtich dat fytsers feilich dielnimme kinne oan it ferkear en dêrfoar wolle we maatregels treffe,” aldus wethouder Pytsje de Graaf. Voor fietsers is daarom een veilige oversteek gemaakt die aansluit op het nieuwe fietspad langs de Trekwei, de belangrijke oost-west verbindingsweg. Het fietspad loopt van de kluifrotonde tot aan de Dokkumerloane in de gemeente Dantumadiel.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button