Sport

Knappe prestatie van Esmee Nauta tijdens NK Twirl

KOLLUMERPOMP/ALMERE – Vorig weekend werd weer het NK Twirl gehouden in Almere. Esmee Nauta uit Kollumerpomp  (lid van Twirlvereniging Vivre uit Groningen) had zich geplaatst met drie solistische onderdelen en mocht ook in teamverband de wedstrijdvloer op, te weten met het small team dance van Vitality uit Alkmaar en het Nationale Pomteam.

In november was de eerste ronde, waar de top 15 werd geselecteerd. Op zaterdag 11 januari was de tweede ronde, waarbij de top 6 door de jury gekozen wordt. Esmee haar solistische routines gingen zoals ze had gehoopt. Met haar dancetwirl op instrumentale muziek van ‘The little mermaid’ kwam ze zelfs de vloer af met een no-drop. Aan het einde van de dag bij de bekendmaking kreeg ze te horen dat ze met alle drie de solistische routines in de top 6 geëindigd was. Dit betekende dat ze zondag in actie mocht voor de derde ronde. Ook nu liet ze het beste van zichzelf zien en was het wachten op de prijsuitreiking.

Aan het einde van de dag was het moment daar. Met haar 1 baton (routine op verplichte muziek) eindigde ze op de zesde plek. Met haar super x strut (elegante lichaamsbewegingen op verplichte muziek) behaalde ze de vierde plek. Ook met haar dancetwirl bemachtigde ze een mooie vierde plek. Deze twee vierde plekken geven haar het recht op een reserveticket voor het WK Twirl. Deze wordt van 9 t/m 12 april gehouden in Eindhoven.

Ook staat Esmee in het nationale Pomteam dat dit jaar de wereldtitel mag verdedigen.

Omdat twirlen geen erkende sport is, kost het veel geld om deel te mogen nemen aan het WK. Wil je Esmee sponsoren dan kan dat via deze link: https://www.gofundme.com/f/wk-twirlen-2020?utm_source=customer&utm_medium=email&utm_campaign=p_cf+share-flow-1

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button