Sport

Knappe zege ’t Fean ’58 in Veenwouden

VEENWOUDEN – De blauwhemden van Mark Bosma blijven uitstekend presteren. De op voorhand lastige uitwedstrijd tegen SC Veenwouden, vierde op de ranglijst, eindigde in een verdiende 3-0 overwinning voor de Feansters.

Met een beetje tegenslag weet het vlaggenschip van ’t Fean ’58 momenteel prima om te gaan. Dat bleek al tegen SC Stiens toen met 10 man ruim werd gewonnen. Het hield in dat John Notebomer een schorsing uit moet zitten. Tot overmaat van ramp moest de zieke Wibo van der Werff in de warming-up afhaken. Frank ten Hoeve werd zijn vervanger. De thuisclub was beducht voor de snelle voorwaartsen van de gasten en hielden een mannetje extra achterin. Tot de twintigste minuut was het aftasten geblazen totdat Erwin Tabak een prima assist van Erwin Vos net niet binnenschoot. Na een half uur op de klok was het wel raak. Een schot van Raoul Dijkstra werd gekraakt maar Harm Vrij was attent en liet doelman Nico van der Mark kansloos, 0-1. De voorsprong was niet onverdiend op basis van het betere spel van de Feansters. De thuisclub kreeg weliswaar enkele mogelijkheden maar doelman Jelmer van der Meer bleek andermaal een betrouwbare sluitpost. De eigen aanhang van de thuisclub betitelde het spel van hun favorieten als ‘postcode voetbal’.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft was een verdubbeling van de score een feit. Op het inmiddels moeilijk bespeelbare veld  verraste Erwin Tabak doelman  Van der Mark met een schot in de korte hoek, 0-2. In het verdere verloop van de wedstrijd bleven de beste mogelijkheden voor de Feansters met uiteindelijk een mooi slotstuk. Uitblinker René Mellema rondde een harde voorzet van Erwin Vos prachtig af. De tegendraadse kopbal betekende een fraaie 0-3 overwinning. Trainer Mark Bosma was uitermate content met het resultaat. “Het gemis van John Notebomer en het afhaken op het laatste moment van Wibo werd vandaag prima opgevangen door het team. Dat is het mooie van onze brede selectie, iedereen is gretig.” Bosma prees ook de organisatie binnen het team. “Op deze manier blijven we mooi meedoen in de subtop en hebben we aardig wat lucht gekregen.” Zaterdag wacht de nieuwsgierige thuiswedstrijd tegen de ongenaakbare koploper FC Burgum.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button