Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

KNRM Schiermonnikoog krijgt nieuwe verrekijker

SCHIERMONNIKOOG Op de eerste Openavond 2012 van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij Schiermonnikoog heeft de heer Cees Boer namens  de eigenaar van House of Outdoor and Optics uit Maarssen het station een splinter nieuwe Tsjechische Meopta 7 x 50 verrekijker aangeboden.

Het schenken van de verrekijker geschiedt in het kader van het project „Second Life Optics“. Het project is een kopie van een soortgelijk initiatief van de Engelse Vogelbescherming die in 15 jaar tijd ruim 23000 verrekijkers een 2e leven heeft kunnen geven middels donatie aan diverse projecten.

Op jaarbasis verkoopt het bedrijf vele verrekijkers en bereiken op deze wijze zeer veel potentiële donateurs waardoor nu al een gestage aanvoer van optiek gerealiseerd kan worden.

Hoe meer verrekijkers of telescopen worden geschonken aan het project “Second Life Optics” hoe meer projecten kunnen worden geholpen. Het gaat om projecten van non profit organisaties in binnen- en buitenland, waar behoefte is aan optiek. Zoals nu dus de KNRM.

In het kader van Second Life Optics


foto Cees Boer

Schipper Henk Huizinga, voorzitter Sjon Stellinga en de bemanning ontvangen uit handen van Cees Boer de verrekijker

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button