HoofdnieuwsRegionaalSport

KNVB verplicht clubs met kunstgras te voetballen

SURHUISTERVEEN – Daar waar vele verenigingen de wedstrijden hadden afgelast werd er zaterdag op een toch redelijke grasmat om half drie afgetrapt. De KNVB had alle verenigingen die een kunstgrasveld hadden aangeschreven dat indien er niet op een “normaal” veld kon worden gespeeld men verplicht moest uitwijken naar kunstgras. Assistent trainer Siebe Bos was in zijn commentaar na afloop duidelijk: “Onder deze omstandigheden hoor je gewoon niet te voetballen, voor zowel de spelers als voor ons en het publiek dat ondanks de snijdende kou toch met grote getale de Kollumers ondersteunden is dit toch niet de bedoeling. Ook Jacob Russchen, trainer van ’t Fean ’58 en tevens oud trainer van Kollum was hierin duidelijk. Deze wedstrijd had beter tot zijn recht gekomen op dan maar een door de weekse dag, maar wel onder betere omstandigheden.

Met de straffe wind recht over het veld had Kollum voor rust de wind mee. De eerste kleine mogelijkheid was voor Joop Pynacker, een lange bal werd door de verdediging niet goed ingeschat en met de punt van zijn schoen tilde Joop de bal over keeper  van der Meer heen, maar verdween de bal naast de goal.  De snijdende kou zorgde er vervolgens voor dat het spel aan beide kanten niet goed was. Het goede spel van de laatste weken kon de ploeg van Ronnie en Siebe vandaag geen goed vervolg geven. Ook de thuisploeg met twee debutanten in de ploeg was niet bij machte het om Eppie Weidenaar moeilijk te maken.  Aan beide kanten was veel balverlies te zien en met lange ballen verdween deze vaak over de achterlijn.  Na een klein half uur spelen  was er eindelijk een goed lopende aanval van de Kollumers te zien, Hein van Marum werd prima vrijgespeeld door Romke Bos en vanaf de achterlijn kon Hein de bal voorzetten waar Joop Pynacker met het hoofd de bal via de verdediger naast zag gaan.  Met afstandsschoten van oa Fokke van der Veer had Weidenaar weinig te duchten van het Fean voor rust.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet echt, via Jens Hamstra kreeg de thuisploeg een goede kans naar ook nu verdween de bal naast de goal.  Een feller spelende thuisploeg zette Kollum wel onder druk, maar verder dan een kopkans van Hamstra kwam men niet. Geheel onverwachts werd de wedstrijd na een kleine twintig minuten opengebroken. Nadat Rutger de Poel  voor onrust had gezorgd op een voorzet kwam de bal voor de voeten van Pynacker die resoluut de bal achter van der Meer schoot.  Met enkele wissels wilde Kollum de wedstrijd controleren, wat in eerste instantie ook wel gelukte. De ploeg van Russchen werd wel sterker, maar mede door de wind verdwenen vele ballen probleemloos voor Kollum achter de goal.  Aan de andere kant konden Joop Pynacker en Hein van Marrum de wedstrijd op slot gooien, maar lieten zij dit na. In de allerlaatse seconde van de wedstrijd kreeg de ploeg van Russchen een punt in de schoot geworpen, slap verdedigen werd door Imani Michimbwa afgestraft.

Tegenover radioverslaggever Anton van der Meer liet Siebe Bos weten dat het sneu was om  in  de laatste seconde de winst nog te laten lopen. We hebben na de winter enkele goede wedstrijden weten te spelen, ook de door de weekse wedstrijd tegen Veenwouden waarin we wel hebben verloren.  Maar vandaag was het gewoon niet goed en als je zelf de trekker niet overhaald en de 0-2 maakt blijft het altijd riskant en kan de bal er zomaar aan de andere kant invliegen en dat gebeurde nu ook.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button