HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum delft onderspit in Anjum

ANJUMOp het kolkenfjild in Anjum wist Kollum de neerwaartse spiraal niet om te draaien. De derde nederlaag op rij  was gezien het veldspel niet nodig, maar matig verdedigen leverde de thuisploeg gemakkelijke treffers op. De omstandigheden waren prima, de voorjaarszon straalde over het veld, al met al prima omstandigheden voor een derby waar de thuisploeg de punten nodig heeft om uit de gevarenzone te komen en de Kollumers wilden het goede gevoel weer terug zien te vinden en aansluiting te houden in de top. Vanaf de aftrap was het Anjum die beter uit de startblokken kwam en gelijk de verdediging van Kollum onder druk zette. Johan Vonk moest al vrij snel handelend optreden, wat hij goed deed. De matige start van Kollum werd in de derde minuut afgestraft door Anjum. Vanaf de middenlijn kon Jan Tijtsma ongehinderd richting de zestien gaan en schoof de bal met precisie achter Johan Vonk. Kollum probeerde met positiespel de bal naar voren te krijgen, een prima bal op Gerard van Zonneveld maakte Gerard een actie om vrije doorgang te krijgen. Een overtreding van de verdediger van Anjum werd door scheidsrechter Rozema niet gezien als een doorgebroken speler, waar de Kollumers hier dat wel in zagen. De spits die al  enkele weken zit te wachten op een doelpunt was nogmaals dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot had geen kracht genoeg. Ook aan de andere kant kreeg Anjum via oa Tijtsma, die teveel ruimte kreeg van zijn tegenstander de kans om de  2-0 te maken. In de vijftiende minuut kwam Kollum op gelijke hoogte, een vrije trap van Wiebe Postma werd prima breed gelegd door Gerard van Zonneveld op Joop Pynacker, zijn geplaatste schuiver met links verdween in de verre hoek achter Lolke Dijkstra. De valse start leek hiermee te niet te zijn gedaan en kreeg Kollum grip op de wedstrijd. Kansen van oa Gerard van Zonneveld, die Lolke Dijkstra op zijn weg tegen kwam en Joop Pynacker die onterecht werd terug gefloten van buitenspel leek het wachten op de tweede treffer van Kollum. Toch viel onverwachts de treffer aan de andere kant. Op slag van rust mocht Anjum een vrije trap nemen, welke hoog et vijf meter in werd geschoten. Johan Vonk twijvelde met uitkomen en werd hij door Stephan Overkempe met een kopbal verschalkt.

Na de twee kwamen beide ploegen onveranderd het veld op en was het nu Kollum dat goed uit de startblokken kwam. Een niet echt gevaarlijke voorzet van de hard werkende Randy van Malsen ( niet altijd gelukkig deze middag met zijn acties) belande in de zestien, waar een overtreding op Joop Pynacker door Rozema werd gezien en de scheidsrechter de bal op de stip legde. Ruben Merkus, die niet lekker in de wedstrijd zat stuurde Dijkstra naar de verkeerde hoek en zette de 2-2 op het scorebord. Kollum hield de druk op de verdediging en de thuisploeg had enkele pittige overtredingen nodig om het spel te ontregelen. Een schot van Benjamin Zondervan kon net worden gekeerd door Dijkstra, waar Gerard van Zonneveld net te laat was om alsnog te scoren. Gaandeweg verdween het voetbal aan beide kanten, Kollum hanteerde teveel de lange bal, welke geen prooi was voor de Anjumer goalie. Aan de andere kant kreeg Vonk weinig te doen, maar toch was het de Kollumer goalie die de gang naar het ne moest maken. Op aangeven van Tijtsma was het invaller Popke Bauke Holwerda die op de rand van de zestien de bal achter Vonk tikte. Opnieuw moest Kollum een tegenslag verwerken, de wil was er wel, maar het lukte niet meer om misschien wel het verdiende puntje binnen ta halen. Als de spitsen van Anjum iets scherper waren geweest had de score in de slotfase zelfs nog iets groter kunnen worden.

De komende week zullen Ron de Boer en Berry Nieuwenhuis moeten gebruiken om hun ploeg het vertrouwen weer terug te laten komen, zodat men toch nog mee kan blijven strijden om de titel. Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen Zwaagwesteinde op het programma.

Verslag: André van der Meulen en foto’s:Bert Wijma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button