Kollum drie Nederlandse kampioenen rijker!

Geplaatst op 24 juni 2019 om 20:03 | In de categorie: , ,

ROTTERDAM – Kollum is rijk aan talenten, drie danstalenten uit Kollum zijn zondag in Rotterdam in een bom volle AHOY Nederlands kampioen Urban Dance van de KNGU tot 10 jaar geworden. Het gaat om de talanten, Ruben van der Veen, Marrit Kooy en Lotte Annelie de Boer. Ruben, Marrit en Lotte Annelie zijn aankomende streetdance talenten die snel werden ontdekt en ingelijfd door dansschool SDM uit Marum.

Afgelopen september hebben ze auditie gedaan voor het selectie (wedstrijd team) Future Crew van SDM Marum. Zij werden er tussenuit gehaald en werden toegelaten tot de inmiddels 13 kinderen telende streetdance team. Het verder ontwikkelen van deze talenten kon beginnen onder toezicht van de zeer ervaren trainster Aniek Maat. Er moest volop getraind worden en er waren weken bij dat er elke dag getraind moest worden, klaarstomen voor de wedstrijden.

Vanaf januari begonnen de wedstrijden door heel Nederland met als resultaten 9x de 1e prijs, 1x de 2e prijs en 1x de 3e prijs. Op 25 Mei werden ze in Drachten kampioen van Noord Nederland maar op zondag 23 Juni moest het gebeuren in Rotterdam Ahoy. Er waren zeer sterke tegenstanders uit heel Nederland aanwezig en de spanning was om te snijden. Ze kwamen op en de dans ging beginnen het ging perfect, strak en explosief en super energiek.

De prijsuitreiking was bijna niet te doen. De top 3 klassering zou erg moeilijk worden maar het was een foutloze dans. Maar niks was minder waar de 1e plek ging met 213 punten naar SDM Future Crew. Een geweldige prestatie en geweldigde ervaring voor deze drie kampioenen uit Kollum.

Eigen Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *