HoofdnieuwsSport

Kollum en Dokkum in evenwicht

Na de midweek wedstrijd tegen Friese Boys die met ruim verschil was gewonnen, startte Jaring Kloetstra met dezelfde basis. Direct vanaf de aftrap nam Kollum het initiatief, met een afstandsschot van Romke Bos werd Patrick van der Velde getest en bleek niet alleen nu maar ook in het verdere verloop van de wedstrijd een sta in de weg voor de Kollumers. De verdiende openingstreffer kon niet uitblijven, op het randje van buitenspel (vlagsignaal van de grensrechter werd door Kraak genegeerd), mocht Romke Bos doorgaan en zijn voorzet kwam voor de voeten van Ruben Merkus die de bal niet goed controleerde, maar wel de bal voor Geard van Zonneveld kreeg die geen probleem had om zijn 24ste treffer van het seizoen te scoren.

De Kollumers bleven door goed geconcentreerd te blijven spelen kansen creëren, zo kon van der Velde in de goal van Dokkum zijn kunsten vertonen op een schot van Romke Bos en toucheerde hij een pegel van Yannick Hoekstra via de paal uit zijn doel. Geheel onverwacht kwam de gelijkmaker tot stand. Nick Keekstra was attent bij een scrimmage voor de goal van Johan Vonk en tekende voor de gelijkmaker. Deze kleine tegenvaller bleek niet verlammend te werken, de trouwe eigen aanhang kreeg een sterke eerste helft van hun team te zien. De kansen bleven zich aanmelden, maar telkens was het de Dokkumer goalie die treffers tegenhield. Aan de andere kant had de verdediging weinig te duchten, topschutter Martijn Jongeling werd prima in de tang gehouden en als er kans werd om te schieten bleek Johan Vonk een sterke sluitpost te zijn. De slotfase was wederom voor de goalie van Dokkum, die redding bracht op schoten van Romke Bos en Rutger de Poel.

Na de thee warende eerste schermutselingen van Dokkum, zonder echter gevaarlijk te worden. Het middenveld dat voor de rust in handen was van Kollum, werd nu soms iets te ver terug gedrongen. De eerste goede mogelijkheid was er toch weer voor Gerard van Zonneveld, die de bal van Romke Bos prima in de zestien meter controleerde, daar waar ieder van Kollum een handsbal zag, liet scheidsrechter Kraak dit als ongelukkig moment doorgaan.

Gerard van Zonneveld scoort zijn 25ste van het seizoen.
Net binnen het kwart van de tweede helft kwam Kollum opnieuw aan de leiding, een prima aanval bracht de bal van Romke Bos voor de voeten van Gerard die rustig zijn 25ste doelpunt en daarmee zichzelf kroonde tot topscoorder van de derde klasse. Door de tussenstanden op de andere velden zag het er voor Kollum op dat ogenblik goed uit, terwijl voor Dokkum er op dat ogenblik niets meer te halen was.

Dubbele wissel en achterin één op één spelen
Halverwege de tweede helft bracht de technische leiding van Kollum met een dubbele wissel en achterin één op één te gaan spelen hun laatste troef in het spel om de derde treffer te scoren, die nodig was om de kans op nacompetitie te behouden. Daar waar oa Romke Bos en Alex van der Veen ( net ingevallen ) niet wisten te scoren viel geheel onverwacht wel het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap kwam ongelukkig voor de voeten van Christaan Wijnsma die Johan Vonk kansloos liet. Met nog een kleine tien minuten spelen leek de wedstrijd toch op een puntendeling uit te lopen. Na een kleine vijf minuten blessuretijd in een wedstrijd die sportief was verlopen stuurde Kraak beide ploegen naar de boxen.

Beide ploegen geen toetje.
Vooraf was het duidelijk dat de winnaar eventueel nog een kansje had op een toetje. De goede serie die de debuterende hoofdtrainer Jaring Kloetstra na de winterstop neerzette kreeg daarmee niet het slot die men had gewild. Met een sterke wedstrijd vandaag tegen Dokkum kan ook Kloetstra tevreden terug kijken om zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. Ook Gerrie de Boer, trainer van Dokkum kan terug zien op een goed seizoen, ook al kreeg het vandaag met een punt iets teveel van het goede.

Verslag: André van de Meulen Foto’s: Roel Bergsma fotografie

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button