Kollum grijpt laatste strohalm

KOLLUM – Hekkensluiter Kollum nam het thuis op tegen Oeverzwaluwen uit Koudum, de ploeg op de één na laatste plaats staat. Een harde westenwind stond recht over veld en Oeverzwaluwen had in het eerste bedrijf de wind mee. Bij Kollum lukte er in het eerste half uur weinig en men stond regelmatig met de rug tegen de muur, maar Oeverzwaluwen bracht ook weinig sprankelend voetbal op de mat met hier en daar een klein kansje. Dit half uur was dan ook niet echt geweldig om aan te zien en het was duidelijk dat hier twee degradatiekandidaten aan het voetballen waren. Oeverzwaluwen had een licht overwicht en nadat er vier corners op rij werden genomen door de Koudumers was het bij de laatste raak toen de afgeslagen bal voor de voeten van Elmer Laagland viel en die prachtig uithaalde en voor de 0-1 zorgde. Vanaf de aftrap kreeg Kollum ook een corner die door Iman Mirzadeh werd genomen en zoveel paniek in de achterhoede van Oeverzwaluwen veroorzaakte dat er twee verdedigers elkaar in de weg liepen en gezamenlijk de bal in de goal werkten. Dat waren de opwindendste twee minuten van de eerste helft, verder viel er weinig te beleven. Oeverzwaluwen probeerde het wel en het leek zich ook bewust te zijn van de uiterste noodzaak om in Kollum de punten te pakken, meer nog dan de Kollumers.

Na rust speelde Kollum met de wind mee en tapte men uit een ander vaatje. Het werd allemaal wat feller en dat resulteerde in de zestigste minuut in de voorsprong na een prachtige combinatie over links van Joop Pijnacker en Iman Mirzadeh, waarbij de laatste de trekker mocht overhalen voor de 2-1. De Koudumers vochten echter sterk terug met een bal op de lat uit een vrije trap. Doordat Oeverzwaluwen aandrong kreeg Kollum voorin ook meer ruimte en dat leverde twee dotten van kansen op voor Hein van Marrum en Romke Bos, maar de ballen gingen over of men strandde op keeper Smits. Toen Kollum dacht de overwinning over de streep te trekken kreeg men bijna de domper op de neus, want de paal bracht hun vlak voor tijd redding op een inzet van een Koudumer aanvaller. Ook Joop Pijnacker liet zich nog even gelden en kreeg twee prima kansen, maar beide keren stond keeper Smits in de weg. De 2-1 bleef staan tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Baar uit Groningen en Kollum dankzij een betere tweede helft aan het langste eind trok. Voor Benjamin Zondervan werd het een memorabele middag, want hij maakte zijn debuut in het eerste van Kollum en ondanks dat hij nog een B-junior is hield hij zich prima staande.