Kollum haalt dubbele cijfers tegen Drogeham

DROGEHAM – Na de ruime overwinning op ASC werd ook de tweede wedstrijd met speels gemak gewonnen. In Drogeham wist de thuisploeg een kleine vijftien  minuten Kollum van scoren af te houden, vervolgens ging het snel en stond er na 25 minuten spelen al 0-4 op het scorebord. Na de thee werd de trouwe aanhang, ook nu weer ruim vertegenwoordigd op bij vlagen goed voetbal getrakteerd met daarbij volop doelpunten.

Op een prima grasmat, ondanks de regen die de afgelopen dagen naar beneden was gekomen was al gelijk duidelijk dat Kollum een maatje te groot was voor Drogeham. Nadat de eerste kansen nog naast de goal verdwenen of een prooi was voor keeper Jeroen Krol, was het wachten op de eerste treffer. Op aangeven van Jesper Spijkstra mocht Joop Pynacker de bal in het doelgebied onder controle brengen en de score te openen. Vervolgens ging het snel en stond tien minuten later door doelpunten van Joop Pynacker en twee treffers van Marinus Hoekstra 0-4 op het scorebord. Drogeham had tot aan de 30ste minuut nog niet voor gevaar kunnen stichten, in één van de spaarzame aanvallen stond het plots 1-4. Een prima voorzet van Sebastiaan van der Leij werd in de kluts bij de tweede paal door Sander Gietema achter Andries Dijkstra gewerkt. In misschien wel de mooiste aanval van de eerste helft kon Joop Pynacker op aangeven van Marinus Hoekstra de ruststand op 1-5 zetten.

Na de thee veranderde het spelbeeld niet echt, ook al kon Drogeham iets vaker op de helft van Kollum denken aan aanvallen. Kollum kon echter in het begin niet hetzelfde tempo aanhouden als in het eerste bedrijf, maar toch bleven de kansen er komen en was het wachten op de volgende treffers. Op aangeven van Marinus Hoekstra was het na een kleine tien minuten spelen Efraïm Wagenaar die met een beheerst schot zijn eerste treffer scoorde. De beide Kollumer trainers Atze van der Wijk en Henk de Boer konden over het vertoonde spel tevreden zijn, de ploeg bleef geconcentreerd spelen met elke keer weer de thuisploeg geen tijd te geven om rustig uit te verdedigen.  Met twee prima voorzetten was Alex van der Veen de aangever van doelpunten van Marinus Hoekstra en Efraïm Wagenaar. Voor de Kollumer aanhang was het de vraag of de dubbele cijfers in de slotfase nog zouden komen. Met zijn vierde doelpunt tikte Joop Pynacker de 1-9 binnen en was er nog een kleine tien minuten om dit te bewerkstelligen. In de 86ste minuut ging de eer van 10de doelpunt naar Efraïm Wagenaar die zijn hattrick met het hoofd afrondde.

Wel of niet door naar de volgende ronde.

Voor Kollum is het officieel nog niet zeker of men geplaatst is voor de volgende ronde. Met twee zeges stond Drogeham al op 6 punten voor de wedstrijd en na de zege van Kollum vandaag heeft Kollum na twee wedstrijden ook 6 punten. Aangezien de wedstrijd tegen AVV vorige week niet kon  worden gespeeld is het afwachten wat de bond gaat beslissen. Tegelijk met deze wedstrijd wist ASC met 3-0 thuis van AVV te winnen, waardoor het voor de KNVB iets gemakkelijker zal worden om Kollum als groepswinnaar aan te wijzen. Met een doelsaldo van +15 voor Kollum en Drogeham met -4 zal Drogeham zal het voor de KNVB geen probleem geven om Kollum na twee wedstrijden als groepswinnaar aan te wijzen.