HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum en Hardegarijp in evenwicht

KOLLUM – In de namiddag van maandag besliste de gemeente Tytsjerksteradiel dat er voorlopig niet op de voetbalvelden mocht worden gespeeld. Het treffen tegen Kollum moest op het laatste ogenblik dus nog worden omgedraaid. Ook het hoofdveld bij Kollum kent al enkele droge plekken, maar lag er verder prima bij voor de wedstrijd, waarin de winnaar goede zaken zou doen voor een verder vervolg in de Amstel-Cup.

Direct vanaf de aftrap kon het op dat ogenblik weinig opgekomen publiek, misschien waren toch nog enkele trouwe supporters eerst naar Hardegarijp getrokken, zien dat de ploeg van trainer Elke Nijboer er op het ogenblik al prima voor staat. Door de Kollumers vroeg te storen waren de eerste kansen voor de gasten. Gert Jan Spindelaar wist met een schuiver Eppie Weidenaar tot een redding te dwingen, de daarop volgende corner leverde niets op. Net binnen het eerste kwart kwam Hardegarijp op 0-1 na een goede aanval waarin het eindstation  Rick de Groot de bal vrij eenvoudig binnen kon schieten.

Het eerste gevaar voor Kollum kwam van de voet van Joop Pynacker, die een voorzet van Robert Lietmeijer vanaf de kruising zestien ineens op de pantoffel nam en het leer van de doellijn zag worden gekeerd. Door twee verdedigers bekwaam het bos in te sturen raakte  Hein van Marrum in de volgende aanval de gelijkmaker, door de bal nadat hij Pynacker had aangespeeld en zelf goed door te lopen, beheerst af te ronden. Niet lang kon Kollum hiervan genieten, nog geen twee minuten later zette aanvoerder Jelke Visser met een geplaatst schot buiten bereik van Weidenaar zijn ploeg op 1-2.

Na de thee probeerde Wierd Kuipers om  met zijn ploeg de gelijkmaker te forceren, maar het spel bleef deze avond aan de magere kant. Wel moet worden gezegd dat enkele dragende spelers door omstandigheden ( midweekwedstrijden ) niet aanwezig konden zijn. Het tempo dat de gasten in de eerste helft wel wisten te hanteren  kon men na de thee ook niet eer op de grasmat krijgen, zodat de wedstrijd voor het publiek qua aanzien minder werd. De beste mogelijkheid op een treffer kwam er voor de Kollumers  nadat Hein van Marrum zelf aan de basis stond van de aanval en eerst Pynacker niet wist te scoren en vervolgens van Marrum zelf de val tegen de staanders wist te werken.  De gasten vonden het wel prima zo en zagen met de winst hun kansen vergroten in een vervolg van de Amstel-Cup en de Kollumers probeerden het wel  maar wisten Freerk Jan Oosterhuis niet in de problemen te krijgen.

Met een schot op de staanders was Hardegarijp nog dicht bij de beslissing. In de slotfase kwam Kollum toch nog vrij onverwacht op gelijke hoogte nadat een vrije trap voor de voeten kwam van Wiebe Postma die  bij deze zijn ploeg op gelijke hoogte schoot.
De beslissing valt zodoende zaterdagmiddag in Ternaard, waar Kollum zal spelen en in Sexbierum waar Hardegarijp zal aantreden. Indien beide ploegen winnen zal het doelsaldo de doorslag geven.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button