Sport

Kollum houd druk op Zwaagwesteinde in titelrace

KOLLUM – In de strijd om het kampioenschap blijft na de wedstrijden van afgelopen zaterdag nog twee teams over. Zowel Kollum als Zwaagwesteinde wisten hun wedstrijden te winnen, terwijl de nog overige kandidaten Rijperkerk en Leovardia hun wedstrijd verloren. Na de onnodige puntverlies tegen SC Twijzel heeft Kollum het eventuele kampioenschap niet meet in eigen hand en is het afhankelijk van een misstap van Zwaagwesteinde. Zelf de wedstrijd winnen was niet vanzelfsprekend vandaag, om ook volgend seizoen in de derde klasse te spelen zou ONT zeker niet de punten zomaar in Kollum achter laten. Vanaf de aftrap liet was het ONT dat de thuisploeg onder druk zette. Michel Weisser was het die uit een vrije trap het eerste gevaar voor de Kollumer goalie bracht en Andries Wijma tot een redding dwong. Via Benjamin Zondervan kreeg Kollum vervolgens kans om de openingsfase gevaarlijk te worden, echter had de flankspeler de verkeerde keuze gemaakt. De gasten hadden in de openingsfase de overhand en kregen het middenveld in handen en was het opnieuw Dijkstra die een mogelijkheid van Sjoerd Venema naast zag gaan. Nadat Kollum opnieuw gewaarschuwd was door een kans van Jesper Landman viel de treffer aan de andere kant. Een lange bal van uit de verdediging bracht Gerard van Zonneveld vrij voor keeper Ament en verdween zijn inzet nadat hij de keeper passeerde in de scrimmage door een verdediger van ONT in het doel. De daarop appellerende gasten over vermeend buitenspel gaf geen gehoor bij scheidsrechter van Duinen. ONT liet het er echter niet bij zitten en bleef Kollum onder druk zetten, opnieuw was het Weisser die met een vrije kans Dijkstra tot redding dwong. De verdiende gelijkmaker kon echter niet uitblijven en net voor het half uur was het Freerk Veenstra die vrijgespeeld binne de zestien Dijkstra met een strak schot verraste in de korte hoek. ONT bleef de komende minuten en was het eerder wachten op de 1-2 dan dat Kollum het heft n handen kreeg. Na een misser van Ruben Merkus moest Dijkstra opnieuw handelend optreden op een kans van Sjoerd Venema. De 2-1 viel daarna voor Kollum op het juiste ogenblik, uit een goede aanval stond Joop Pynacker de bal via Thieme Brandsma bij Gerard van Zonneveld op het juiste plaats om de bal rustig achter Amen te schieten. Deze ruggensteun was niet wat Kollum gemakkelijker liet spelen, ONT bleef de betere ploeg door het middenveld het heft in handen te houden. Een niet te missen kans kreeg Weisser in de 40ste minuut, vrij gepeeld stond de spits voor een leeg doel, maar verdween zijn inzet over de goal.

Na de thee kreeg Gerard van Zonneveld gelijk een goede kans, echter zijn schot werd goed geblokt. Een rommelige fase volgde, waar aan zowel de Kollumer alsmede bij ONT door blessure gevallen gewisseld moest worden. Bij Kollum werd Jesper Spijkstra ingebracht voor de geblesseerde Randy van Malsen en bij één van zijn eerste momenten zette hij met een geplaatste lange bal Joop Pynacker vrij voor de goal en met een bekeken voetbeweging gaf hij Ament het nakijken. De wedstrijd leek hiermee gespeeld en was het voor de vele Kollumer aanhang wachten op een misschien nog grotere uitslag. In de 65ste minuut werd de scoren uitgebreid nadat Benjamin Zondervan de verdediging te slim af was en de bal vanaf de achterlijn via de alerte Gerard van Zonneveld achter de goalie voor de 4-1 op het scorebord liet aantekenen. De wedstrijd was gespeeld, maar liet toch ONT zich niet gewonnen en bleef goed spelen, wel of niet buitenspel werd door Michiel Weisser afgestraft en gaf zijn ploeg nog een kik om voor een beter te gaan. De Kolluers waren echter goed bij de les en zette gelijk weer aan om het verschil weer tot drie treffers te brengen. Op aangeven van Joop Pynacker besliste Benjamin Zondervan het treffen door zijn 50ste doelpunt uit zij carrière te scoren. Het laatste kwart van de wedstrijd had de score bij iets meer nauwkeurigheid groter kunnen worden, echter ontbrak het aan scherpte. Zo kon Ron de Boer de van een blessure terugkomende Marinus Hoekstra nog een kwartiertje speeltijd te geven en was er het competitiedebuut van Marc Wijma die als laatste man een goed indruk achter liet en zo liet zien dat alsmede de jeugdige middenveld met Johan Schat en Thieme Brandsma er zeker toekomst is voor Kollum.

Volgende week zaterdag wordt de strijdt om de titel in de derde klasse B vervolgd  met de wedstrijd voor Kollum bij Rijperkerk, terwijl de koploper Zwaagwesteinde het opneemt tegen SC Twijzel.

Verslag : André van der Meulen en foto’s : Bert Wijma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button