Sport

Kollum houd Grootegast op gelijkspel

KOLLUM – Grootegast kon zaterdagmiddag op Baensein de titel in de wacht slepen, maar had daar wel de hulp nodig op andere velden. Zelf winnen was het vereiste, alleen wilde Kollum daar zeker niet aan meewerken. In een wedstrijd waarin de spanning de overhand had, wisten beide ploegen niet tot scoren te komen.

 Onder leiding van scheidsrechter Bekhof waren de eerste twintig minuten voor de ploeg van trainer Johannes Douma. Door de bal het werk te laten doen  werd de verdediging van Kollum soms zoek gespeeld, maar gevaarlijk voor de goal van Johan Vonk kwamen de voorwaartsen van de gasten nu ook weer niet. Met enkele afstandsschoten wist de goalie van Kollum wel raad, of de bal verdween naast de goal. Aan de andere kant kreeg Erwin Mensing, de doelman van Grootegast weinig te duchten van de Kollumer voorhoede. De lange bal die van achteruit richting de hard werkende Gerard van Zonneveld waren voor de verdediging niet moeilijk te pareren. Een vrije trap van Romke Bos op de rand van de zestien leek gevaarlijk te worden, maar in de scrimmage die ontstond viel de bal niet voor Kollumer supporters voor de juiste voet. In de sportieve wedstrijd leverde toch voor rust drie gele kaarten op, de niet al te sterk optredende Bekhof greep wel heel gemakkelijk naar zijn borstzak.

 

In de rust  had Jaring Kloetstra de strijdwijze enigszins omgezet en wist door zelf meer vooruit te spelen het de gasten enigszins moeilijk te maken. Door meer mee te voetballen met de tegenstander werd het een open wedstrijd zonder echter veel gevaarlijke momenten voor beide doelen. Het middenveld bij de thuisploeg met oa Romke Bos en Rutger de Poel stond beter. Schoten van oa Gerard van Zonneveld en Arne Jan de Boer waren echter niet gevaarlijk voor Mensing. Johan Vonk keepte voor de Kollumers opnieuw een sterke wedstrijd en was enkele malen heer en meester door oa een bal van dichtbij van Johan Beute te keren. Verdedigend had Kollum het met Henco Jan Bijlsma en Sander Gietema in het centrum goed voor elkaar, maar zeker ook de jonge Johannes van der Ploeg op de vleugel gaf zijn directe tegenstander weinig ruimte. In de rommelige slotfase was opnieuw Vonk die zijn ploeg op een gelijkspel hield. De laatste kans van de wedstrijd was voor Wiebe Postma, die de bal net niet goed voor zich kreeg om eventueel de trekker over te halen of de bal nog breed te leggen. Beide trainers konden uiteindelijk vrede hebben met de puntendeling.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button