Sport

Kollum niet langs De Wâlde

KOLLUM – De inhaalwedstrijd van Kollum kwam goed van pas om de zepert van afgelopen zaterdag weg te spoelen. Niets bleek minder waar, want na een goede eerste helft volgde een bedroevend slechte tweede bedrijf en stapten beide teams met een 2-2 van het veld en mocht Kollum in de handen knijpen dat er nog een punt voor hen was weggelegd.

Het begin van de wedstrijd was nog maar net bezig of de bal lag al op de stip in het Kollumer zestienmetergebied, na een vermeende overtreding van Wierd de Vries. Vriend en vijand stond verbaasd waar deze penalty vandaan kwam, maar De Wâlde profiteerde er dankbaar van. Vijf minuten later was het alweer raak, maar nu aan de andere kant, toen Joop Pijnacker met een strakke schuiver keeper Lootsma klopte. Kollum speelde prima en drukte de tegenstander terug, maar moest op de counters letten, want die waren soms gevaarlijk. Jesper Spijkstra bracht Kollum op voorsprong met een prachtig afstandsschot die precies in de hoek belandde. De Kollumers hadden meer afstand moeten nemen, maar de scherpte voor de goal ontbrak, zodat er met een 2-1 voorsprong werd gerust.

Wat er in de thee in de pauze zat blijft altijd onduidelijk, want Kollum was geen schim meer van de ploeg in de eerste helft. Bedroevend slecht werd er gespeeld en De Wâlde rook zijn kans om hier in ieder geval nog een punt weg te slepen. Na een kwartier lukte dat ook en kopte Hette Wink uit een corner onhoudbaar binnen. Daarna was het voor de Kollumers billen knijpen, want niets lukte meer en de tegenstander werd steeds gretiger om de volle buit binnen te slepen. Keeper Vonk hield Kollum op de been en kreeg zelfs een keer hulp van de lat. Joop Pijnacker kreeg de enigste kans in de tweede helft voor Kollum, maar miste deze keer. Het laatste fluitsignaal klonk dan ook bevrijdend voor de Kollumers en is er nog veel werk te doen om de doelstelling van dit seizoen te halen n.l. het linker rijtje, het lijkt er in ieder geval nog lang niet op.