RegionaalSport

Kollum ook volgend seizoen derde klasser

ROTTEVALLE – Op het kunstgras van Rottevalle kon Kollum zich met een zege definitief veilig stellen. Aangezien Rottevalle moest strijden voor hun laatste kans om rechtstreekse degradatie nog te ontlopen,  zou het wel eens voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd worden. Voor rust liet Kollum echter zien dat er slechts één ploeg aanspraak maakte op doelpunten, van de vele kansen werd slechts tweemaal gescoord. Na de thee probeerde Rottevalle het nog wel en zette Kollum onder druk, een scherper Rottevalle kreeg enkele goede mogelijkheden maar zagen een sterk keepende Andries Dijkstra elke keer op de goede plaats staan.

 

Direct vanaf de aftrap van scheidsrechter Bulthuis liet een geconcentreerd spelend Kollum zien dat men vandaag zeker het verblijf in de derde klasse wilden veilig stellen. Aangezien ook Rottevalle met goede bedoelingen was begonnen aan de wedstrijd, kreeg het talrijk opgekomen publiek een aantrekkelijke openingsfase te zien. De eerste kans was voor de thuisploeg, oa Benjamin van der Molen en Jelle Witteveen zagen hun inzet worden gekeerd door Kollumgoalie Andries Dijkstra. Aan de andere kant beloonde Benjamin Zondervan zichzelf niet door op snelheid de zestien meter binnen te komen en zijn inzet net naast de goal zag verdwijnen.

Ook de vandaag sterk spelende Randy van Malsen had zijn vizier nog niet op scherp te staan en zag zijn inzet worden tegen gehouden door Robert de Jong. De verdiende openingstreffer voor Kollum kwam uit de eerste corner van de wedstrijd, de goed genomen hoekschop van Benjamin Zondervan werd bij de tweede paal door de geheel vrijstaande Randy van Malsen binnen getikt. Door goed geconcentreerd te blijven spelen en Rottevalle al rond de middenlijn vast te zetten, bleven de kansen er komen. Met een afstandsschot van ongeveer 20 meter verdween de bal van de voet van rne Jan de Boer net over de goal van de Jong. Nog net binnen het kwartien spelen beloonde Benjamin Zondervan zijn goede start met het tweede doelpunt voor zijn ploeg. Prima vrijgespeeld door Gerard van Zonneveld kwam hij vrij rond de zestien meter en liet de Jong kansloos op zijn schuiver. Het enigste dat Kollum in het verder verloop van de eerste helft vergat, was het maken van doelpunten. De altijd hard werkende Randy van Malsen zag enkele malen zijn inzet naast gaan, of bleek de Jong het eindstation te zijn. Aan de andere kant stond Andries Dijkstra goed te keepen en hield zijn doel schoon op een vrije trap van Liekele Kamminga. Na een half uur spelen zette de goed spelende Arne Jan de Boer met een bekeken steekpass Gerard van Zonneveld alleen voor de goal, zijn uit de draai geschoten bal verdween echter via de binnenkant van de paal het veld weer in. Na het rustsignaal van Bulthuis wisten de Kollumer fans niet of men nu tevreden van de koffie konden genieten, of ook nog iets teleurgesteld zijn dat de score niet veel hoger had moeten zijn en de wedstrijd daarmee al voor de rust te beslissen.

 

Na de thee begon Kollum slordig aan het tweede bedrijf en waren de eerste twee kansen voor Rottevalle. Een bekeken schot van Fokke van der Veer verdween net naast de goal en slecht verdedigen werd bijna afgestraft door Benjamin van der Molen. Zijn inzet werd echter onschadelijk gemaakt door Andries Dijkstra. Doordat Rottevalle vergat te scoren bleef de schade beperkt tot alleen kansen. Nadat Kamminga zijn inzet via de lat over de goal van Dijkstra zag gaan kreeg Kollum via van Malsen na een kleine vijftien minuten spelen weer een kans, echter stond de Jong op de juiste plaats. Halverwege de tweede helft leek de zege dan eindelijk veilig te zijn gesteld. Met een prima beweging zette Gerard van Zonneveld zijn maatje Randy van Malsen instaat om vrij op te rukken. Op inzet zette hij de laatste man aan de kant en passeerde met een bekeken schot de Jong. Nadat Andries Dijkstra opnieuw winnaar was op een inzet van Luuk de Roo, was hij kansloos op de inzet van Erwin de Wind na een kleine 35 minuten spelen. De thuisploeg wilde meer en zette aan voor een slotoffensief.

Dit leverde nog enkele malen een vrij hachelijke situatie op voor de verdediging, maar hielden olv van Sander Gietema en Efraim Wagenaar stand. Een onnodige overtreding binnen de beruchte lijnen beloonde Bulthuis e thuisploeg met een strafschop, welke Liekele Kamminga dankbaar in ontvangst nam. Daar waar Kollum al lang en breede de zege veilig had kunnen stellen, moest het Kollumer publiek nog even billenknijpen in de laatste minuten.

Ook volgend seizoen derde klasser

 Met twaalf zeges en even zovaak een nederlaag heeft Kollum de doelstelling van voor aanvang van het seizoen gehaald. Met nog twee wedstrijden, volgende week thuis tegen het Fean ’58 en vervolgens de week daarna tegen de kampioen Wykels Hallum kan de ploeg vrijuit gaan spelen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button