HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum op karakter voorbij Opende

OPENDE – Op een door de regen zware grasmat behaalde Kollum een mooie overwinning op het lager geklasseerde Opende. Voor rust zette Romke Bos met een bekeken schot zijn ploeg op voorsprong, na de rust drukte Opende met de verdiende gelijkmaker tot gevolg. In de slotfase bracht de ingevallen Gerard van Zonneveld het de drie punten door tweemaal te scoren.

Direct vanaf de aftrap was het de ploeg van Wietse van der Veen die een grote kans kreeg om de score te openen. Door de buitenspelval te ontlopen kwam Edwin Elzinga alleen voor Dirk Wiersema, echter in plaats van zelf te scoren gaf hij de bal af waardoor de kans verdween. In de tegenaanval kreeg Kollum een gelijke kans, ook hier werd de kans om zeep geholpen.  Op een door de regen zware grasmat zetten de Kollumers wel druk zonder echter gevaarlijk te worden. Net voor het kwartier kwam toch de verdiende voorsprong op dat ogenblik, met een bekeken voorzet verschalkte Romke Bos  keeper Eppie Pijpker en verdween de bal bij de tweede paal binnen. De Kollumers hadden de controle over de wedstrijd zonder zelf gevaarlijk te worden, achterin had Henco Jan Bijlsma samen met Pascal Vellema weinig te duchten van de voorwaartsen van Opende. De elke wedstrijd weer hard werkende Randy van Malsen was halverwege de eerste helft een prima aangever voor Jelle Schat, echter verdween zijn schot via Pijpker naast. Goed verdedigen van Henco Jan Bijlsma was aan de andere kant nodig om spits Henk Veenstra van gevaarlijke situatie voor de goal van Dirk Wiersema te verijdelen. Het spel golfde wel op en neer, maar zonder voor beide doelen voor gevaar, in zijn ijver was Randy van Malsen enkele keren dichtbij een treffer. Voor de thuisploeg was het gevaarlijkste moment toen Edin Elzinga de buitenspelval ontweek, waar een ieder die Kollumsupporter is hier anders over dacht, maar de bal niet de juiste richting wist te geven.

Na de thee drukte de thuisploeg aan en zette de verdediging van Kollum onder druk en leek het een kwestie van tijd dat de gelijkmaker zou vallen. Een scrimmage voor de goal waarin de bal hard de zestien werd ingeschoten werd er geappelleerd voor hands, maar hier zag scheidsrechter Meiring terecht niets in. De verdiende gelijkmaker kwam er wel, nadat eerst Klaas Graansma vrij voor de goal had gemist was het invaller Arjen Veenstra die beheerst de bal over Dirk Wiersema lopte. Met enkele wissels probeerde Jaring Kloetstra het tij te keren, de van een blessure terug komende Gerard van Zonneveld werd oa  ingebracht en met een bekeken schuiver op aangeven van Randy van Malsen liet hij Pijpker kansloos. Het verzet leek hiermee verdwenen bij Opende om een resultaat neer te zetten. In de slotfase bekroonde Randy van Malsen zijn harde werken voor de ploeg door alleen voor keeper Pijpker deze beheerst te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven. Met zijn tweede treffer liet Gerard van Zonneveld zien dat hij als spits de afgelopen weken zeker werd gemist en drukte hij met een bekeken schuiver de 1-4 verwining in de touwen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button