HoofdnieuwsRegionaalSport

Kollum opnieuw onderuit

RIJPERKERK – Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop zal menigeen bij Kollum blij zijn dat de moeilijke eerste seizoenshelft kan worden afgesloten. Tegenslagen met blessures en schorsingen heeft het de geplaagde trainer Wierd Kuipers tot vele noodoplossingen moeten zorgen. Zo kon vandaag in opnieuw een cruciale wedstrijd tegen Rijperkerk de trouwe supporters een gewijzigde achterhoede in het veld zien staan. Tegen een sterk en voor elke meter strijdende ploeg bleek opnieuw dat Kollum het onderspit moest delven.

 

Direct vanaf de aftrap liet de thuisploeg zien dat men vandaag met een tomeloze inzet van plan waren om de drie punten thuis te houden. De Kollumers kregen geen tijd om de bal rustig aan te nemen, laat staan om een medespeler te vinden. Met lange ballen werd getracht om de spitsen te bereiken, echter had de verdediging daar weinig problemen mee.  In het eerste bedrijf kreeg Johan Vonk vele aanvallen op zijn doel en moest hij diverse malen handelend optreden om zijn ploeg te behouden van een achterstand. Na een kleine twintig minuten spelen was ook hij kansloos nadat de bal vanaf de zijkant strak werd voorgezet en Stefan Jeurink slechts zijn voet tegen de bal hoefde te zetten om op dat ogenblik zijn ploeg op een dik verdiende 1-0 te zetten. De Kollumers wisten daar weinig tegenover te zetten, met een bekeken schot was Imam Merzedeh dichtbij de gelijkmaker maar verdween zijn schot via de vingertoppen van Redmer Jorna naast de goal. Geheel onverwacht kwam na een klein half uur spelen  toch de gelijkmaker, de eerste echte goede aanval kreeg Joop Pynacker de bal via Romke Bos voor zijn voeten en dit soort kansen zijn voor hem meestal raak.

 

De start in de tweede helft zag er voor de Kollumers goed uit. De eerste de beste aanval leek Sander Gietema de bal voor in intikken te hebben, echter kon hij zijn voet er niet goed tegenaan krijgen.  Met een lange bal op Marinus Hoekstra was de volgende kans, echter ook nu was het wederom net niet dat Hoekstra de bal goed mee kon nemen om alleen voor Jorna te verschijnen. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak . Nu was het  Mark Hendriks die een voorzet vrij kon binnen werken achter Vonk. Met enkele wissels probeerde Kuipers het om zijn ploeg van nieuwe frisse inpulsen te voorzien. Daar Rijperkerk vergat om de wedstrijd te beslissen bleef het geloof er om eventueel nog een punt mee te nemen. Met een bekeken vrije trap was Romke Bos dichtbij, echter verdween de bal via de lat over de goal. In de rommelige slotfase zag ook Pascal Vellema een pegel van zeker vijf en twintig meter via de lat de bal het veld weer in gaan.

 

Met nog  één wedstrijd te aan voor de winterstop, thuis tegen Zeerobben zijn de vooruitzichten niet rooskleurig te noemen. Dit wil echter niet zeggen dat het seizoen als verloren moet worden beschouwd, maar zal men wel uit een ander spreekwoordelijk vaatje moeten gaan tappen om niet te moeten degraderen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button