Kollum – Rijperkerk boeiend tot laatste seconde

KOLLUM – Wat aanvankelijk een eenvoudige zege leek te worden werd een moeizame overwinning. Net voor rust een 2-0 voorsprong en een legio kansen verspeeld in de eerste helft kon toch niets anders opleveren dan een makkelijke zege. Hoe anders was de werkelijkheid. De 2-1 ingeschoten door Stefan Jeurink  in de 75e minuut uit de rebound, de uitstekende keepende Johan Vonk had de ingeschoten  bal niet klemvast,  gaf de Rijperkerkers nieuwe moed. De 2-2 hing in de lucht. Bovendien ging de scheidsrechter G van der Meijden van lieverlee  een hoofdrol opeisen. En dat kan niet goed zijn. Een goede scheidsrechter valt niet op. Dat de bal niet op de stip ging mocht een wonder heten. Het spitsen duo Hoekstra-Pijnacker maakte pas in de laatste seconde een einde aan de spanning. 3-1 Een verdiende overwinning in de laatste  wedstrijd van het kalenderjaar 2013.

De wedstrijd begon met een veldoverwicht van Rijperkerk. De Kollumers waren onzorgvuldig in de passing en leden veel balverlies. Toch was de eerste kans voor Kollum. Een voorzet van Joop Pijnacker kon net geblokt worden door een verdediger van Rijperkerk voordat Gerard van Zonneveld kon scoren. Kollum was gevaarlijk in de counter en middels een snelle uitval over links waarbij Joop Pijnacker en Romke Bos betrokken waren plaatste Joop Pijnacker met een geplaatst schot de bal in de rechter bovenhoek. Een fantastische goal! (1-0) Enkele minuten later had Hein van Marrum de bal voor het inschieten. Verder dan een zacht rolletje naast de goal kwam het niet. Kansen voor Pijnacker en de gedreven spelende Gerard van  Zonneveld werden om zeep geholpen. Een bal op de paal was het beste resultaat. Op slag van rust kreeg Marinus de bal op een presenteerblaadje na een goede loopactie van Gerard van Zonneveld en met een simpel intikkertje verdween de bal over de doellijn.(2-0)

In de tweede helft bleef Gerard van Zonneveld geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Ieman Mirzadeh. Een aanvallend Rijperkerk ging op jacht naar de aansluitingstreffer. In de 65e minuut kregen ze een grote mogelijkheid maar de bal ging naast. Even later had de bal zo op de stip gelegd kunnen worden. De arbiter ging steeds meer op appelerende spelers reageren en nu werd er om een penalty geschreeuwd. Dit appel werd deze keer niet gehonoreerd tot opluchting van de Kollumers binnen en buiten de lijnen. De dreiging op een gelijk spel bleef en dit zou door de oranjehemden als een verlies worden beschouwd. De 90 minuten stond al lang op het scorebord maar de scheidsrechter wist van geen ophouden. Op een langzamerhand  donkerder wordend Baensein  maakte het duo Hoekstra-Pijnacker een einde aan de illusies van Rijperkerk. (3-1) Koelbloedig schoot Joop Pijnacker het leer over de doellijn. Met een zesde plaats en 21 punten uit 13 wedstrijden kan Kollum terug zien op een prima 1e helft van de competitie.