Sport

Kollum ruim langs ASC

KOLLUM – Na twee weken van voorbereiden met een grote selectie kregen de beide trainers Adze van der Wijk en Henk de Boer de afgelopen weken inzicht waar men in grote lijnen het komende seizoen willen gaan spelen. De voorronde van de Amstel Cup is voor vele teams een welkome aanvulling op de voorbereiding, in de nieuwe opzet met alleen nog wedstrijden op de zaterdag kunnen de trainers hun team klaar stomen voor de kompetitie. Voor Kollum zijn naast vandaag thuis tegen  ASC een bezoek aan Terschelling tegen de plaatselijke AVV en tot slot een bezoek aan Drogeham op het programma.

Direct vanaf de aftrap was het een eenrichtingsverkeer op het doel van Henk Witte van ASC en was het direct de eerste kans al raak voor Kollum.  Met zijn eerste doelpunt na zijn terugkeer op Baensein zette Joop Pynacker met een bekeken schot zijn team op voorsprong. De kansen voor Kollum waren op één hand niet meer te tellen in de openingsfase en met een bekeken schot buiten de zestien zette Randy van Malsen al binnen tien minuten spelen de wedstrijd op slot. Dat de score niet hoger werd was mede te danken aan de nonchalance van de voorwaartsen van Kollum. Was het niet de scherpte voorin, of was de keeper van ASC die treffers voorkwam. Na een kleine twintig minuten spelen kregen de gasten via Remko Hofman de eerste kans om Auke Hoekstra te testen, echter zijn schot verdween naast de goal. Het spel werd vervolgens aan beide kanten slordig en bleef ASC in de wedstrijd. Op slag van rust moest Arjen Zijlstra aan de noodrem trekken, waardoor scheidsrechter Boland de bal op de stip legde, Nico Brandsma wist wel raad met deze surprise den schoot de bal beheerst achter Hoekstra.

Na de rust startte de Kollumers wederom sterk en binnen twee minuten spelen scoorde Marinus Hoekstra op aangeven van Joop Pynacker zijn eerste doelpunt in deze wedstrijd. De wedstrijd leek hiermee te zijn gespeeld, de overhand met de zeer bewegelijke voorhoede brachten de gasten vaak in problemen en was het wachten op een grote uitslag. Daar waar een volley van Denny Nicolai nog net naast de paal verdween scoorden Joop Pynacker en Marinus Hoekstra wel en stond er na twintig minuten spelen een ruime 5-1 scoren op het scorebord. Achterin werd onder aanvoering van Wiebe Postma weinig meet weggegeven en als de scherpte voorin 100% was geweest had de zege zomaar in dubbele cijfers uit kunnen lopen. Op aangeven van Marinus Hoekstra zette Joop Pynacker met zijn derde doelpunt de 6-1 op het scorebord. Het slotakkoord op toch wel een eenzijdige wedstrijd kwam van de voet van Marinus Hoekstra die attent was nadat Alex van der Veen een vrije trap bij Jesper Spijkstra bracht, zijn voorzet was Marinus die et zijn derde doelpunt  de eindstand bracht op 7-1.